07 oktober 2007

De week van Willem

Alles goed met je? Ik kreeg een paar mailtjes de afgelopen dagen (waarvoor dank) met de vraag of het wel goed met me ging. Sinds donderdag niet één bericht! Dat is iets dat ik ook van mezelf niet gewend ben. Maar ziek betekent toch dat je jezelf echt wat tijd moet gunnen om weer beter te worden. Morgen verklaar ik mezelf weer gezond en ga eens kijken wat het Drenthe College voor me in petto heeft.
Toch is er de afgelopen week geboeg gebeurd.

Spierverslappers en pijnstillers
Als je vaker spit hebt gehad weet je precies wat je de dokter moet vragen en ik heb er nu een die mij de perfecte cocktail weet te geven. Toch wel raar als je dan op de bijsluiter leest: "U heeft iets gekregen tegen angsten. Probeer erachter te komen waarom u die heeft en praat erover met anderen." M'n enige angst was dat die rug niet op tijd beter zou zijn:-)

1440 X 900
Ik zie de laatste tijd in mijn stats dat 1024 X 768 zo ongeveer de laagste resolutie is waarin mensen mijn site bezoeken. Maar hoe dat er dan uit ziet op een goter scherm, daar had ik zelf eigenlijk geen idee van, gewoon omdat ik niks groters in huis had. Dus heeft mijn vrouw bij Office Centre een mooie Belinea flatscreen opgehaald met een maximale resolutie van 1440 X 900. Nu weet ik dus dat ik met een aantal sites die ik ooit heb gemaakt binnenkort aan de gang mag om deze beter geschikt te maken voor grotere schermen.

Routeplanner
Twee weken geleden had Blokker een goedkope routeplanner in de aanbieding en natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan, maar na 3 dagen en veel meer vastlopers (gewoon thuis op de bank notabene) wist ik niet hoe snel ik hem terug moest brengen.
Deze week had de Aldi een Medion navigator in het aanbod en opnieuw wilde ik de gok wagen. Ik heb er nog nauwelijks mee gereden, maar wandelen en fietsen wil ook met dat ding. De mogelijkheden zijn prima en de kaarten mooi compleet. Bijzonder is de stem met een duidelijk accent waardoor ik wel het gevoel heb dat ik naar een mislukte SNS bank reclame luister... wel leuk is dat er met name op Duitse forums al de nodige informatie voorhanden is over hoe je het ding kan hacken en er veel meer mee kunt doen. er zit namelijk gewoon windows CE op. Zo is het me al gelukt de verkenner in beeld te krijgen en een ander programma te starten.

Presentaties voorbereiden
Dinsdag aanstaande mag ik een presentatie geven (van 10 minuten) op de NNOAL HapSnapShots bijeenkomst in Den Bosch. Ik kan je inmiddels vertellen dat het voorbereiden van een presentatie van (precies) 10 minuten extreem veel langer duurt dan een presentatie van "ongeveer" een uur! Je wilt het precies timen, zoveel mogelijk vertellen, maar er ook voor zorgen dat er iets blijft hangen.
De dag daarop ben ik de "master" voor een masterclass streaming video voor Kennisnet. Wel hoop ik veel van wat ik voor dinsdag heb voorbereid te kunnen hergebruiken. Het gekke is dat ik voor die woensdag zoiets heb van "dat komt wel goed".

Naar Amerika
Vrijdag aanstaande ga ik met m'n vrouw en zoon voor een week naar Amerika op bezoek bij m'n dochter die daar voor een jaar op stage is. Best wel spannend natuurlijk maar vooral ook leuk om alvast een beetje te plannen wat we in die week allemaal willen gaan doen. We hebben een hotel geboekt op 100 meter van Times Square dus ik ben heel benieuwd hoeveel nachtrust we zullen krijgen...

Nog een keer naar Amerika
Afgelopen vrijdag kreeg mijn vrouw te horen dat ze over 3 weken mee mag op een 10 daagse studiereis naar Montana in Amerika. Een weekje vakantie in New York is natuurlijk leuk, maar als ik het programma van die studiereis bekijk kan ik alleen maar stikjaloers zijn en zou ik het liefst meewillen! Wat moet dat een geweldige ervaring worden. Ik ben haast nog meer bezig met het opzoeken van allerlei info en links dan zijzelf...

Al met al kun je je voorstellen dat ik even druk ben met mezelf, m'n gezin en m'n gezondheid. Ook de komende week wordt dus druk en ik heb geen idee hoeveel tijd ik zal hebben als "Trendmatcher".
Natuurlijk probeer ik wel m'n presentatie van dinsdag online te zetten (na de voorstelling) én ik probeer hem live uit te zenden. Daarna zal het een tijdje wat rustiger worden hier want ik wil van m'n weekje New York echt een vakantie maken! (Maar ik ga natuurlijk naar de Apple shop in the big Apple en als ik gadgets zie dan...)

1 opmerking:

  1. Beterschap!

    PS welk hotel heb je geboekt in New York. Ben zelf ook nog op zoek naar iets betaalbaars waar je met 4 personen op een kamer mag.

    BeantwoordenVerwijderen