28 oktober 2007

Optimaal Mac gebruik, dankzij Microsoft!

Ruim anderhalf jaar geleden heb ik al eens een bericht geplaatst over Foldershare, een programma waarmee je heel makkelijk bestanden en mappen kunt delen tussen verschillende computers.
Vandaag kwam ik er toevallig achter dat dit programma er ook is voor de Mac!

Nu probeer ik mijn Mac echt steeds meer te gebruiken, maar ik loop nog regelmatig heen en weer met een usb stick om bijv. plaatjes over te zetten. Dankzij Foldershare is dat nu verleden tijd. Je kunt zelfs op alle computers die je gebruikt een speciale "sync" folder configureren zodat bestanden die je daarin zet gesynchroniseerd worden met alle andere computers. Zo kan ik nu dus naadloos bestanden uitwisselen tussen mijn thuis-kantoor computer, m'n Windows notebook, m'n Macbook en als ik wil zelfs de computer op m'n werk, waar ik ook ben!

Foldershare is 2 jaar geleden overgenomen door Microsoft om het deel te laten uitmaken van de nieuwe Live omgeving. Downloaden en installeren is een fluitje van een cent en het gebruik is helemaal gratis!

1 opmerking:

  1. Dit was een van de diensten die ik getest heb nadat we de Macbook erbij kregen. Maar de beperking van het max aantal mappen/bestanden dat ik kon synchroniseren maakte het eigenlijk onbruikbaar voor dagelijks gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen