01 oktober 2007

Windows Live @ EDU voor het onderwijs

"Live@edu is een service die Microsoft gratis aanbiedt aan studenten en alumni, met een groot aantal handige hulpmiddelen voor het onderwijs. Live@edu biedt gratis e-mail, gratis mogelijkheid om op afstand met elkaar te spreken en elkaar te zien, om projecten op internet te zetten, en de mogelijkheid om gezamenlijk online aan documenten te werken.
Live@edu is een echte 'must to have'. Het product bestaat uit vier verschillende onderdelen: Live mail, Live Messenger, Live Spaces en Live Skydrive. Samen vormen deze onderdelen een compleet geheel. Van welk onderdeel u in het onderwijs het meeste plezier zult hebben, hangt af van uw behoefte. De kracht van Live@edu is dat iedere gebruiker aan zijn trekken komt."


Dit en nog meer is te lezen op het Microsoft in het Onderwijs weblog. Vreemd genoeg geen verwijzing naar de officiële get.live.com/edu startpagina.

Het klinkt natuurlijk prachtig, maar waarom geen link naar een of meer showcases van scholen (in Nederland) die hier al mee werken? Dat zou andere scholen wellicht veel sneller over de streep trekken om te zien of dit iets voor ze is. Nu neem je zo'n bericht voor kennisgeving aan en denk je al snel "Dat gaat mijn instelling toch nooit doen".

Overigens is er natuurlijk een alternatief in de vorm van Google Apps voor onderwijsinstellingen. Ik geloof dat er een paar basisscholen zijn die hier nu gebruik van maken, maar grote instellingen?
Er zijn natuurlijk veel argumenten te bedenken als onderwijsinstelling om niet aan een dergelijke oplossing te denken, maar ik kan ook een heleboel voordelen opnoemen. Denk eens aan alle beheer dat je hiermee in één klap zou kunnen uitbesteden!

Welke school nodigt beide partijen (Google en Microsoft*) uit voor een pilot en houdt ons op de hoogte van wat ze nu precies te bieden hebben én de uiteindelijke keuze?
*) In alfabetische volgorde

3 opmerkingen:

 1. Christiaan Roelfes01 oktober, 2007 13:43

  Hallo Willem, sinds vorige week ben ik begonnen met het invoeren van Google Apps binnen de website van onze school. Ik gebruik het onderdeel websites maken voor het intranet en gebruik zo ook de agenda van google binnen het intranet. Zo gaan we ook gebruik maken van de gmail binnen onze school. Maar dan met onze eigen domeinnaam ipv gmail.com

  Ik zal je op de hoogte houden of het goed werkt.

  Tot nu toe in ieder geval wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jef van den Hurk02 oktober, 2007 21:49

  Het Graafschapcollege werkt met Live@edu!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willem,

  Ik zal wat scholen toevoegen aan mijn post. Zoals jef al vermeld:

  - Het graafschap college werkt met live @ edu
  - Afgelopen week is er gestart bij het Albeda College

  BeantwoordenVerwijderen