02 oktober 2007

Zoeken bij Kennisnet

Hier heb ik al jaren om gevraagd en op gewacht, niet meer verwacht en nu toch gekregen:
Je kunt nu zoeken op de site van Kennisnet!
Op Kennisnet staat zoveel informatie, maar je moest het wel weten te vinden.
Vanaf nu is dat een stuk makkelijker geworden dankzij de zoekfunctie die prima werkt!
Natuurlijk heb ik het even uitgeprobeerd met wat namen van (edu)bloggers en het viel me niet tegen wat ik aan resultaten terugkreeg.
Probeer het zelf maar uit:
Zoals je ziet is het dus ook vanaf andere sites mogelijk om een zoekvenster op te nemen. De resultaten openen in een nieuw venster. Op deze manier kun je dus ook vanaf je schoolsite of weblog direct laten zoeken op de site van Kennisnet!
De code die je daarvoor nodig hebt staat hieronder, maar wellicht gaat Kennisnet hier zelf ook nog handige widgets voor aanbieden:

<form action="http://zoeken.kennisnet.nl/" name="search" id="search" target="_blank">
<input type="text" name="query" size="20" title="Zoek op Kennisnet.nl"> 
<input type="submit" name="Zoek" value="Zoek op Kennisnet.nl" title="Zoek op Kennisnet">
</form>

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat ze naar je geluisterd hebben bij Kennisnet! En dat we het zoeken op de site als ambassadeurs allemaal belangrijk vonden heeft misschien net dat extra duwtje gegeven.
  Ik heb zelf even met die broncode zitten stoeien in Sharepoint, maar krijg het daarin in een Inhoudseditor niet aan de praat omdat de FORM-tag niet wordt geaccepteerd. Ingewikkelde workaround zou kunnen zijn dat je de code op een externe site zet en die dan in een apart webpart binnen de portal weer oproept, maar dat lijkt me wat omslachtig. Ik heb daarom onze servicedesk maar gevraagd of ze er een Kennisnet-webpart van kunnen maken. Dan kan iedereen die dat wil het in zijn/haar portalomgeving plaatsen. Het zou natuurlijk ook mooi zijn als Kennisnet er zelf een widget van maakt zoals jij ook al aangeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is goed nieuws. Heb dan ook gelijk maar een link aangebracht op mijn mediatheekweblog. Die widget zou ook mooi zijn, maar ik zou niet weten waar ik die code zou moeten neerzetten om die aan te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zoeken binnen kennisnet heeft wellicht te maken met het project IECK , Implementatie van de Educatieve Contentketen en de relatie met EDUREP.
  Wij hebben onze database binnen Klikstart van ruim 2200 educatieve websites nu ook doorzoekbaar en vindbaar voor Edurep gemaakt visa versa.
  We zijn nu aan het testen hoe de informatie ook in de klassenomgeving Klikstart naar voren komt.

  BeantwoordenVerwijderen