11 november 2007

Laat je horen via SMS wall

Ruim een week geleden schreef ik hier over SMS naar Wiffiti, met daarbij de opmerking dat deze tool jammer genoeg alleen vanuit Amerika te gebruiken is.
Gisteren las ik in een bericht bij Wilfred dat hij tijdens zijn presentatie op de Surf Onderwijsdagen gebruik maakt van een SMS wall. Natuurlijk nieuwsgierig geworden even gegoogled op "SMS wall 2255" en kwam al snel terecht bij Yaiks.

Daar kun je, na gratis registratie, software downloaden waarmee je je eigen SMS wall kunt aanmaken! Je moet een eigen achtergrond kiezen en kunt lettertype en kleur van de berichten aanpassen. Ook is er een lelijk woord filter en kun je ervoor kiezen om berichten pas na goedkeuring te laten zien of direct. Het telefoonnummer van degene die een bericht stuurt wordt getoond in de beheersschil. Als je de applicatie start kun je een woord kiezen dat gebruikt moet worden in het SMS bericht. Zo kon ik dus berichten sturen naar 2255 waarbij ik de boodschap begon met: chat trends -en dan het bericht-
Het versturen van een bericht kost de zender € 0,70. Als je de applicatie draait kun je de SMS wall fullscreen laten zien op het scherm van je notebook of via de 2e beeldscherm aansluiting.
Wat heb je hier nu aan?
Nou, net zoals Wilfred dat gaat doen kun je dus tijdens een presentatie of bijvoorbeeld plenaire vergadering de zaal in de gelegenheid stellen hun menig te geven via een SMS'je. Dit kan dan gelijk getoond worden via een groot scherm. De gratis optie geeft alleen de mogelijkheid om chatberichten door te sturen. In de betaalde versie kun je deelnemers ook laten stemmen, en dat is wat Wilfred gaat gebruiken. Hoe dat er dan uitziet weet ik woensdag pas...

In tegenstelling tot wat bij Wiffiti wel mogelijk is kun je de SMS wall die geleverd wordt door Yaiks niet embedden op je website en dat vind ik wel een gemis. Verder stelt Yaiks dat het nu ook mogelijk moet zijn om foto's via MMS te versturen maar dat kreeg ik niet aan de praat.
Vind je de prijs van € 0,70 per bericht te hoog, dan kun je een betaald account nemen en de kosten als organisatie zelf dragen.

Ik zou het graag gebruiken tijdens een presentatie, maar ben bang dat je dan wel de ondersteuning nodig hebt van iemand die de verschillende schermen bedient. Als ik én m'n Powerpoint presentatie én de SMS wall applicatie zou moeten bedienen en daartussen ook nog moet alt-tabben ben ik bang dat er geheid iets fout gaat! Wil je echt interactie met de zaal op deze manier dan denk ik dat je vast zit aan 2 beamers én een technicus. Op die manier kun je jezelf richten op de inhoud en laat je de techniek aan iemand anders over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten