11 november 2007

Website ondersteunt lessen

Op het Wiswijzer weblog vandaag een prachtig artikel met als titel:
ELO's en meer...

Als je wilt weten hoe een website (met daarin opgenomen een forum) lessen kan ondersteunen móet je het hele verhaal even lezen!
Samengevat:
"Tijdens de werkcollege's is er gewoon niet genoeg tijd om alle opgaven te bespreken. Dankzij de website kan je je bezig houden met de belangrijke zaken. Alle details, adminstratieve zaken en andere 'domme dingen' regel je via de website.
Dat maakt het lesgeven een stuk aangenamer..."

De website waarnaar verwezen wordt is: Wiskundeleraar.nl

2 opmerkingen:

 1. Wat de auteur van het artikel op het Wiswijzer weblog eigenlijk wil zeggen is dat je met zo'n helemaal naar eigen ontwerp gebouwde website je lessen veel beter kunt ondersteunen dan met een reguliere ELO.
  Dat is een feit. Echter: voor wie is dat weggelegd? Ik zie dat lang niet alle docenten doen.
  En, belangrijker nog: hoe overdraagbaar is zo'n website wanneer de docent vertrekt?

  Een en ander wil niet zeggen dat er aan de bestaande ELO's niets te verbeteren valt. Je hebt dan echter wel met veel belangen rekening te houden wat tot gevolg heeft dat veranderingen soms minder snel gaan dan gehoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me niet herinneren dat ik in de stukjes ook maar iets gezegd heb over welke ELO dan ook...

  Ik zou daar (denk ik) wel iets zinnigs over kunnen zeggen, als ik zou willen, maar daar zie ik geen aanleiding toe.

  BeantwoordenVerwijderen