13 november 2007

Matching; vraag & aanbod

Matching; Vraag & Aanbod. Onderwijs & ICT

ICT diende lange tijd als doel op zich. Het nut voor het onderwijs was ondergeschikt aan de drive tot innoveren. De huidige trend laat hierin een verschuiving zien. De vraag vanuit docenten en studenten staat meer dan ooit aan de basis van innovatie. Dit dwingt ons om anders naar ICT te kijken. De SURF Onderwijsdagen 2007 maken de balans op tussen de onderwijsvraag en het ICT-aanbod. Waar matchen vraag en aanbod? Waar niet? Wat vragen studenten en docenten van het onderwijs en hoe kan ICT hieraan bijdragen?

Met deze tekst opent de site van de Surf Onderwijsdagen 2007.
Gelijk bij binnenkomst word je als deeelnemer uitgenodigd om dat matching in de praktijk te brengen. Iedereen krijgt een puzzelstukje met daarop een getal tussen de 1 en 6. Aan jou de opdracht de puzzel compleet te maken door op zoek te gaan naar de "matching" stukjes.
Pierre heeft nummer 4, ik heb nummer 6.

Ik zit nu in de preconference bij de sessie: Sharepoint als onderwijsomgeving:
"Sharepoint wordt op een toenemende aantal instellingen voor Hoger Onderwijs gebruikt als portal en samenwerk omgeving. Het inrichten en implementeren gebeurt op verschillende wijze en vanuit verschillende visies. Tijdens de Sharepoint SIG pre conference tonen we verschillende voorbeelden en nodigen we uit tot discussie over het gebruik van Sharepoint binnen het Hoger onderwijs Presentaties: De Kenniswerker in Shape, Studenten als kenniswerker aan de slag met sharepoint. HAN scholar, een leeromgeving in Sharepoint en de koppeling van het Student Informatie Systeem van de HU aan hun Sharepoint omgeving."

De sessie is volgeboekt en dat is te merken aan de temperatuur in de zaal pfff....

1 opmerking:

  1. Ha Willem,
    Is inderdaad erg warm. Ik heb nummer 5, zin om te matchen?
    Gr Keith

    BeantwoordenVerwijderen