21 november 2007

Office Live Workspace Preview

"Je mag zeker over Office Live Workspaces praten :)"
staat in de reacties op mijn bericht van gisteren, waarin ik zei dat ik uitdrukkelijk gewezen was op de disclaimer. Nou, in dat geval plaats ik ook maar een screenshot dacht ik, zodat ook mijn bezoekers een beeld kunnen krijgen van hoe deze omgeving eruit kan gaan zien:

Je ziet een aantal dingen:
Je eigen documenten en de documenten die met je gedeeld worden.
Je eigen workspaces en de mogelijkheid om nieuwe spaces aan te maken.
De mogelijkheid om workspaces te delen met anderen. Die anderen kun je ook edit rechten geven zodat ze in jouw workspace nieuwe documenten kunnen plaatsen en bestaande kunnen editen.
Op iedere pagina, dus ook op document niveau kun je commentaar toevoegen. Handig als je materiaal van leerlingen wilt bekijken!
Met de "new" knop krijg je de mogelijkheid om notities, lijsten, takenlijsten, contactgegevens en gebeurtenissen toe te voegen. Met de "add file" knop kun je alle mogelijke bestanden uploaden en plaatsen. Tenslotte is er een Office Add-In te downloaden. Daarmee krijg je een complete integratie met je lokale Office pakket en kun je vanuit Office je workspaces benaderen. Dat laatste heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar klinkt natuurlijk leuk.
Wat ik er tot nu toe mee gedaan heb werkt redelijk vlot en zeker intuïtief. Het moet geweldig zijn als je studenten over iets dergelijks zouden kunnen beschikken! Voor alle duidelijkheid: datzelfde zou kunnen gelden voor Google Apps...
Meer informatie kun je vinden op workspace.officelive.com.
Overigens lijken de mensen bij Microsoft zich te ontpoppen als echte webloggers! Niet alleen Remco Ploeg heeft een weblog, waar hij gelijk gisterenavond al de presentatie had staan (in 2 varianten). Ook Peter de Haas die gisteren een onderdeel verzorgde houdt meerdere weblogs bij waarin hij over z'n werk en interesses blogt, en met een keurige disclaimer (moet ik ook nog eens doen)!
Ik weet niet of Microsoft dit actief promoot, maar het geeft zo'n bedrijf wel een gezicht. Van de mensen van Google die er gisteren waren is veel moeilijker wat te vinden...
Zo lijkt dit een lekkere MS uptalk te worden. Niet bewust zo bedoeld, maar van Google heb ik zelfs de presentatie nog niet ontvangen, terwijl dat wel was toegezegd. Hoe moeilijk kan het zijn om een PDF toe te sturen, of ergens te plaatsen? (Inderdaad, in het laatste geval moet je wel een weblog of zoiets hebben.)
Tenslotte ontving ik van Charles Stork van SLB diensten nog een link naar de Higher Education Technology Symposium presentations. Hij is daar een paar weken geleden geweest en heeft een aantal mooie presentaties gezien die via de link bereikbaar zijn. (Tja sorry, ook allemaal MS)

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het mooi dat ook Google concurrentie heeft.

    Waar ik alleen weer waterige ogen van krijg, bij het lezen van de requirements voor dit Microsoft product, is het volgende regeltje: "Some features may require a browser that supports ActiveX".

    Daar begrijpt Google veel beter wat open standaarden zijn. Ik denk ook dat als Microsoft dit (open standaarden) niet gaat omarmen ze aan het kortste eind zullen trekken.

    De mobiele markt is op dit moment namelijk een sterk groeiende markt en daar zal Microsoft waarschijnlijk niet heer en meester zijn (denk aan de iPhone en andoide van Google). Als je dan moet kiezen tussen een product dat werkt dankzij open standaarden en een product dat helaas niet geheel werkt dankzij gesloten standaarden dan kan ik de uitkomst mogelijk wel raden.

    BeantwoordenVerwijderen