10 december 2007

Braintraining en hersenoefening

"Steeds meer mensen onderkennen het belang van braintraining. Want, kwaliteit van leven is belangrijk. En braintraining draagt bij aan die levenskwaliteit. We willen niet alleen ouder worden, we willen vooral gezonder ouder worden. En die ontwikkeling beperkt zich niet alleen tot lichamelijke gezondheid en vitaliteit. Ook braintraining krijgt steeds meer aandacht.

Onderzoek wijst uit dat we hersenen kunnen trainen. Zo zijn we dus in staat ook mentaal langer fit te blijven. Verschillende fabrikanten spelen slim in op deze ontwikkeling. Een goed voorbeeld hiervan is de sudoku-puzzel. Ook de zogenaamde braingames bewijzen het: braintraining is hot. Tot voor kort bleef Nederland een beetje achter op dit gebied. Maar daar komt verandering in.

Want nu is er Neurocampus. Een campus die bol staat van de hersenkrakers. Stuk voor stuk braintraining oefeningen die de hersenactiviteit stimuleren. Via internet, interactief en toegankelijk voor iedereen. Maar in het bijzonder geschikt voor mensen van 45 tot 65 jaar. Als u zich registreert, krijgt u toegang tot de verschillende faculteiten. Zo is er een faculteit voor uw geheugen en een taalfaculteit. Maar ook eentje die zich puur richt op rekenen, of op ruimtelijk inzicht. Met de oefeningen traint u uw hersenen. Bovendien maakt u zich op voor het examen. Als u denkt vitaal genoeg te zijn, kunt u zich daarvoor inschrijven. Hoe hoger uw niveau, hoe moeilijker de braintraining oefeningen. Als student doorloopt u namelijk drie verschillende fases. Die van bachelor, master en uiteindelijk PhD.

Neurocampus is een cross mediaal platform voor hersenoefeningen. Niks high tech hocus pocus, maar erg toegankelijk. Elke ‘student’ kan onbeperkt en gratis hersenoefeningen doen. En zichzelf zo trainen en verbeteren. De hersenoefeningen vallen uiteen in vier clusters. Neurocampus biedt oefeningen aan binnen de werkvelden ‘geheugen’, ‘rekenen’, ‘taal’ en ‘inzicht’. "

Bovenstaande heb ik allemaal ordinair gekopieerd en geplakt van de website. Ik kan er natuurlijk een eigen verhaal omheen verzinnen, maar ze hebben het eigenlijk wel prima verwoord zo wat je op Neurocampus kunt verwachten.
Grappig vind ik dat je steeds meer ziet dat men een aparte markt ontdekt in de leeftijdsgroep boven de 45 jaar en het aanbod daar speciaal op afstemt. Ik heb vanavond een aantal oefeningen gedaan en er valt bij mij nog wel het een en ander te trainen merk ik wel...

4 opmerkingen:

 1. Deze is echt leuk Willem! Na het inschrijven ben ik me een hoedje geschrokken...en ik dacht nog wel redelijk bij de pinken te zijn!!
  Ik plaats hem in ieder geval ook even door op m`n weblog, want gedeelde smart is immers halve smart!?

  John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goede tip Willem. Leuk om te doen en een erg mooie vormgeving.

  Groet,
  Serge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke site zeg. Dacht ik vandaag eens hard te gaan werken, zit ik weer wat anders te doen. Ik ga de site op ons Extranet laten zetten, hebben mijn niet bloglezende collega's er ook iets aan. Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een soortgelijke site is http://braingymmer.com
  Games ontwikkeld op basis van neurowetenschappelijk onderzoek, die je cognitieve functies verbeteren. Als Neurocampus je interesseert moet je deze site ook even checken!

  BeantwoordenVerwijderen