11 december 2007

Doe het zelf!

Veilig je computer gebruiken: Doe het zelf!
SURFnet en Kennisnet Ict op school lanceren nieuwe bewustwordingscampagne

Utrecht, 10 december - Doe het zelf! is de slogan van de nieuwe bewustwordingscampagne van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma voor het hoger onderwijs en het MBO. Doel van deze campagne is het bewustzijn van studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen rondom de beveiliging van computers en netwerken te verhogen.

Drie korte voorlichtingsfilms op www.surfnet.nl/doehetzelf laten beeldend zien wat er kan gebeuren als je geen actie onderneemt om veilig te internetten. In de films is te zien hoe een student tot drie keer toe gek wordt van frustratie, omdat hij zijn zojuist afgeronde scriptie kwijtraakt. Hij gaat niet veilig om met zijn computer en gegevens en nu wordt hij geconfronteerd met de enorme gevolgen.

Drie gouden regels
De films moeten studenten en medewerkers aanzetten tot actie. Veel mensen weten wel dat er bepaalde risico’s kleven aan internetgebruik, maar er worden nog te weinig maatregelen genomen om die te voorkomen. De campagne benadrukt de drie gouden regels, waarmee veel beveiligingsproblemen op ICT-gebied voorkomen kunnen worden:
1. Installeer beveiligingssoftware en updates
2. Houd wachtwoorden voor jezelf
3. Maak back-ups van je bestanden

De filmpjes kunnen via de site afgespeeld worden als .wmv bestand en je kunt ze downloaden of bekijken vanuit de Surfnet videotheek.
Maar waarom bieden ze nu niet een embedded versie aan zodat (edu) bloggers hier makkelijk naar kunnen verwijzen en het opnemen in een mooi bericht? Zit de doelgroep nu meer in die Surfnet videotheek of bij Youtube?
Doe het zelf!, zullen ze gedacht hebben dus heb ik een van de filmpjes maar even bij Youtube neergezet:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten