21 december 2007

Bubblegate

Op 5 december plaatste ik hier een prachtig filmpje: Here Comes Another Bubble.
Helaas werd dit filmpje verwijderd van Youtube nadat een fotografe de makers een claim stuurde omdat ze een foto van haar hadden gebruikt zonder haar toestemming. Dat was ook de aanleiding voor het bericht van Robert Scoble met als titel: Steal my content, please!. Deze week kwam versie 1.1 van het filmpje online in een aangepaste versie. Nu hebben de makers duidelijk alle credits in het filmpje opgenomen en op een aparte pagina. Ondertussen is er een hele discussie losgebarsten in de blogosfeer, zie: Copyright, fair use and the struggle against online image misappropriation.
Vanavond bekeek ik versie 1.1 en wilde die hier plaatsen. Laat deze nu ook weer verwijderd zijn! Het vorige filmpje is ongeveer 1 miljoen keer bekeken. Zou er nu weer iemand zijn die een claim ingediend heeft en daar rijk van hoopt te worden? Al met al een echte bubblegate...
Update:
Vlak voor het verzenden blijkt het filmpje het nu toch te doen, de vraag is voor hoe lang:

1 opmerking:

  1. Het is een leuk filmpje, dat zeker. Maar je kunt je afvragen waarom de makers niet even de moeite namen om een "credit roll" toe te voegen met de namen van de fotografen wiens werk ze gebruikt hebben.

    Arnoud

    BeantwoordenVerwijderen