03 december 2007

Ik sta weer onderaan...

...maar nu wél in de linkerkolom!

Ik heb het over de Marcom Top 100:
"De Marcom Top 100 is een overzicht van de 100 belangrijkste Nederlandstalige weblogs op het gebied van marketing en communicatie. De lijst wordt maandelijks samengesteld op basis van de Google Pagerank, de Technorati Authority, de stemmen van Marketingfacts-leden en de waardering van de initiatiefnemers van de lijst. Hierbij wordt een transparante weging gehanteerd."

Het grappige is dat het lijkt alsof ik steeds jonger word, met dat getal zo naast m'n foto. Maar ik realiseer me maar al te goed dat wie hoog stijgt diep kan vallen en hecht er dus niet al te veel aan. Ondanks het feit dat ik ook de afgelopen maand weer vergeten ben te vragen toch vooral op mij te stemmen zijn er 17 mensen geweest die dat gedaan hebben. Daarnaast wordt de Google Pagerank meegenomen die voor www.trendmatcher.nl nu inderdaad op 5 staat. Fijn dat Marcom daar naar kijkt want voor www.karssenberg.nl/weblog is de Google Pagerank maar een 4. Als je echter kijkt naar de Technorati Authority, dan komt Marcom niet verder dan 26, terwijl ik zelf een een authority meet van 88, maar dan via www.karssenberg.nl/weblog.

Zo zie je maar: alles is relatief (behalve wanneer ik zeg: ik heb je lief)
Het is maar net wie je waarnaar op welke manier laat kijken!
Dus om met Andrew Keen te spreken: geloof niet alles wat je leest op internet!

Blijft overeind dat het aardig is dat een weblog over (trends tussen ICT en) onderwijs zo hoog scoort in een overzicht van de 100 belangrijkste Nederlandstalige weblogs op het gebied van marketing en communicatie. Kennelijk communiceer ik genoeg om het onderwijs hier een beetje te vermarkten!

1 opmerking: