06 december 2007

Media in 1952

Een willekeurig filmpje uit mijn geboortejaar.
Nu zo maar te vinden via de Beeld en Geluid Portal op Youtube.
Een prachtig voorbeeld van hoe oude media de nieuwe weten te vinden!
Blader eens door deze collectie en voordat je het weet ben je uren verder...Via het kanaal van Beeld en Geluid wordt beeldmateriaal uit het archief uitgezonden.
Beeld en Geluid beheert het archief van de publieke omroepen, maar ook televisiedocumentaires van Nederlandse cineasten, Polygoon journaals, animatiefilms en historische opnames.
Om de collectie van meer dan 700.000 uur zoveel mogelijk toegankelijk te maken kun je hier al een selectie uit het archief bekijken!
De Polygooncollectie is eigendom van de Publieke Omroep en Beeld en Geluid, daarom staat veel Polygoon beeldmateriaal op het YouTube-kanaal.

1 opmerking:

  1. Leuke post. Kwam precies op het moment dat ik met mijn eigen materiaal aan het stoeien was. Oud filmmateriaal combineren met nieuw commentaar bijv. Ik kreeg nu wel ineens de "drang" om ook 's iets op Youtube te plaatsen. Had ik nog niet eerder gedaan dus toch even testen hoe eenvoudig dat is. En dat is het. Dus historiche beelden van de Brienoordbrug zijn nu zichtbaar op http://www.youtube.com/watch?v=j9ltr5bOtbU

    BeantwoordenVerwijderen