15 januari 2008

Geweldig, zo'n groep cursisten!

Vandaag mocht ik een hands-on workshop verzorgen over het werken met Skype voor PC-Emmen-Online, de Computer vereniging voor senioren te Emmen en omgeving.
De opkomst was zo groot dat een paar leden helaas teleurgesteld moesten worden, want met 30 senioren in het lokaal waren alle computers bezet!
Na een inleiding met Powerpoint ging iedereen zelf aan de slag met Skype op usb en een headset. In het begin misschien wat onwennig vonden na verloop van tijd steeds meer deelnemers contact met elkaar met als resultaat dat aan het eind van de middag iedereen de nodige gesprekken had gevoerd.
Wat een leergierigheid en enthousiasme van de kant van de deelnemers! Ik vond het geweldig om te doen. Volgende week komt de tweede helft van de leden aan de beurt en dan kunnen 60 mensen lekker Skypen met hun kinderen, vrienden en kennissen.
Na afloop kwam een deelnemer bij me om me, net als de anderen, te bedanken maar hij had ook een vraag: "Ging dit nu anders -langzamer- dan bij een groep jongeren?"
Anders zeker, maar ook zeker niet minder goed. De aandacht en interesse was groot. Men hielp elkaar op een geweldige manier en niemand werd vergeten.
Wat leuk om zo met een leven lang leren bezig te zijn!
Toevallig zie je op de foto,s vooral mannen, maar ik denk dat er zeker 10 dames in het gezelschap waren.

2 opmerkingen:

 1. En daarom geef ik zo graag vrijwillig cursussen aan senioren! En geniet ik van mijn moeder van 75 die op haar gloednieuwe laptop opeens een wereld ziet opengaan: nooit meer op school geweest sinds ze 12 was, en nu volgt ze computercursussen. En ben ik haar vliegende keep-hulp!
  Soms is het leven zo simpel.
  Soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen dat je zo'n plezier hebt om senioren les te geven. Ik ben ook nog steeds bezig om meer te leren. Je nicht Ina en ik gaan binnenkort samen een workshop Magix foto op cd/dvd doen en een paar weken later ga Magix video/film doen. En we genieten van alle mogelijkheden die er zijn. Zelf bel ik met Voipbuster
  Groeten
  Willemien

  BeantwoordenVerwijderen