17 januari 2008

Kiezen of delen

De afgelopen 2 dagen was ik in Terneuzen bij de 17e thema conferentie van ROC-i-partners, met als thema: The next big thing in IT".
Er was alle aanleiding om daar veel berichten over te plaatsen: goede keynotes, prima workshops, geweldige catering en ga zo maar door!
Deze keer heb ik er echter voor gekozen om te delen... maar in eerste instantie niet met mijn lezers, maar te delen in de gesprekken, het netwerken (tot laat in de nacht) in de feestvreugde enz. Natuurlijk had ik me op tijd kunnen terugtrekken in m'n hotelkamer om snel even wat berichten online te zetten, maar ik weet nu wat ik dan gemist zou hebben.
Dus moeten jullie even wachten tot ik weer bijgeslapen ben en de tijd vind om verslag te doen.
Frans Peeters heeft al wel 2 impressies (1 , 2) online staan, maar die hoefde vanavond dan ook geen 350 km naar huis af te leggen. Jef van den Hurk stond vanmorgen wat eerder op om het (prima) verhaal van Jef Staes online te zetten. Ik laat het allemaal even bezinken en kom later met een terugblik op deze 2 daagse. Maar, als je niet geweest bent heb je zeker wat gemist! Mijn complimenten voor de organisatie die alles tot in de puntjes verzorgd had. Ik weet nu wat Zeeuwse gastvrijheid is. Heel verrassend (voor een noorderling in ieder geval) is dat ze voor de keynotes deels geput hebben uit hun achterland en dus kwamen met 2 Vlamingen die ik niet kende en nog nooit gehoord had. Jef Staes had een prachtig en heel herkenbaar verhaal en Roel van de Wiele was vooral leuk, maar had ook een boodschap. Zijn verhaal heb ik helemaal op video vastgelegd, maar op zijn verzoek (begrijpelijk) alleen voor eigen gebruik. Daar ga ik dus nog een keer van nagenieten...
De presentatie van Hans Timmerman (EMC) komt binnenkort online en is ook zeker de moeite waard om nog eens door te nemen. Zodra beschikbaar zal ik ernaar linken.

2 opmerkingen:

  1. Dag Willem,

    Ik heb dus wat gemist. Maar goed: de volgende week ben ik ook al twee dagen naar een congres. Ik ben benieuwd naar jouw impressie. Zelf blog ik ook redelijk weinig tijdens een congres. Behalve 's morgens heel vroeg (omdat ik meestal slecht slaap in een hotel). Als je trouwens met de trein was gegaan, had je alle tijd gehad om te bloggen. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom ik met de trein naar congressen ga. Maar Terneuzen-Emmen neemt met de NS vast twee dagen in beslag.
    Waarom noem je het verzoek van Van de Wiele trouwens "begrijpelijk"?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er staat een mooie foto van jouw tussen zeg. Wacht op de rest van de verslagen. Tussen twee haakjes: waar waren alle vrouwen, mochten die Terneuzen niet in? Ik zie er maar 2.

    BeantwoordenVerwijderen