09 januari 2008

Kijk Willem: zonder handen!

Vandaag mocht ik weer eens een hands-on training "Maak je eigen weblog!" verzorgen.
Het is iedere keer een verrassing hoe dat uitpakt, maar vandaag vond ik toch wel bijzonder:
Daar waar ik wel eens meemaak dat deelnemers na verloop van tijd toch wat beginnen te draaien of meer dan nodig hun eigen webmail raadplegen moest ik hen nu herinneren aan de pauzetijd en vragen of ze niet even zouden willen stoppen! Niemand had haast om weg te komen (ook al waren we helemaal in Maastricht!) en tot het laatste moment werden er vragen gesteld en dingen uitgeprobeerd. Zo'n enthousiasme heb ik nog niet vaak meegemaakt. Waarin zit hem nu dat verschil? vroeg ik me af op weg naar huis.
Ik denk dat het komt omdat deze mensen van te voren al een idee hadden waarover ze willen gaan webloggen en daarom heel gericht aan het werk gingen.
Hoe dan ook, ik wil alle deelnemers complimenteren voor hun inzet en geweldige spanningsboog! En dan wordt er wel eens beweerd dat veel mensen in het onderwijs niet bereid zijn wat nieuws te leren? Nou, vandaag is het tegendeel weer eens bewezen!
Iedereen kwam als "absolute beginner" binnen, maar ze gingen vanmiddag allemaal met hun eigen weblog naar huis.
Nu moet ik voor de volledigheid wel zeggen dat in één van mijn sheeets staat:
"Het aanmaken en inrichten van een weblog is een fluitje van een cent, maar het vullen en actueel houden is de grootste uitdaging!"

Laten we over 2 maanden dus nog eens kijken hoe het verder is gelopen...

Als bewijs dat ze heel goed begrepen had wat embedden was, heeft een van de deelnemers een bericht geplaatst met bovenstaande titel en bijgaande foto...

2 opmerkingen:

 1. Willem,

  Is er bij ook niet iets veranderd ten opzichte van andere keren? Ik heb zelf ervaren dat het egven van workshops vanuit een vertrouwen en flexibiliteit soms een ' onzichtbare energie' geeft waar cursisten/deelnemers op reageren.

  Ik vond je powerpoint ook leuk, fris en open/uitnodigend.
  Dat speelt vast ook een rol.

  maar ja alles valt of staat met de bereidheid van de deelnemers.

  Groet,
  Evert van Malkenhorst

  www.edugram.nl
  www.edugram.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je ook eens op de rug te kunnen zien. Gemotiveerde deelnemers zijn altijd leuker om een workshop aan te geven dan diegenen die "gestuurd" zijn. Ik hoop binnenkort meldingen te krijgen van nieuwe Bloggers en hoop ook dat ze net zo enthousiast worden als wij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen