11 februari 2008

Simpeler CMS kan niet

De tekst hieronder heb ik niet via de editor bij Blogger geplaatst, maar via Texty. Die biedt een mooie WYSIWYG editor waarmee ik tekst kan opmaken zoals ik wil. Als ik klaar ben klik ik op save en krijg een kort stukje Javascript aangeboden dat ik kan plakken waar ik maar wil. In dit geval in een weblogbericht, maar had ik dat gedaan in een statische HTML pagina dan had ik de inhoud daarvan verder kunnen bewerken via Texty, dus geen editor meer en niet meer FTP'en.
Een nadeel is dat lezers via RSS feedreaders de inhoud van het Javascriptgedeelte niet zullen zien.

Een voordeel is natuurlijk ook nog dat je het Javascript op meerdere plekken kunt neerzetten en dan via één plek al die pagina's kunt bijwerken. Probeer het eens uit op een pagina en denk aan mogelijke toepassingen in het onderwijs!
Texty zelf noemt het SCMS: simple content management syndication.

3 opmerkingen:

 1. Dat is handig! Zo zou je op één site, leerlingen bepaalde onderdelen bij kunnen laten houden.

  Ik ga Texty.com even bij mijn favorieten zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt!! Voor mijn collegae die zoeken naar html machines en websitebouwers kan dit een oplossing zijn. Ik ga er naar kijken en zeg het voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke applicatie Willem! Deze ga ik vast gebruiken tijdens m'n flex didactiek sessies....

  BeantwoordenVerwijderen