12 februari 2008

PicLens is zo mooi!

Als je een mooie manier wilt hebben om door foto collecties te bladeren moet je eens naar PicLens kijken! PicLens is beschikbaar als plugin voor Firefox (Windows en Mac), Internet Explorer en Safari en eenmaal geïnstalleerd kun je op een prachtige manier door foto's en andere plaatjescollecties heenbladeren. Het werkt met o.a. Flickr en Picasa, maar ook met de zoekpagina voor afbeeldingen van Google en Yahoo. Ga op een foto staan en je krijgt een klein pijltje in beeld. Als je daarop klikt gaat er een prachtige wereld voor je open...
Bekijk de screencast voor een eerste indruk.Update:
Na het installeren van de plugin natuurlijk wel even de browser herstarten, anders werkt het niet!

8 opmerkingen:

 1. Beste Willem,
  Ik heb het al een tijdje op mijn PC staan, en ben er net als jij erg van gecharmeerd. Ik heb alleen nog niet ontdekt of je via Piclens, gevonden plaatjes ook kunt opslaan. Als je een plaatje wilt opslaan zul dus weer opnieuw moeten zoeken in de oorspronkelijke set met resultaten van Google Afbeeldingen om het gevonden plaatje te kopieren naar je PC. Of zie ik iets over het hoofd?
  Groet
  Mark Zweegers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha. De vraag stellen is hem beantwoorden. Via de supportpagina staat dus wel een trucje om snel naar de gevonden foto te gaan.

  How can I save images viewed in PicLens?
  Naturally, we are working an elegant solution to address this popular feature request. For now, one can save images by jumping to the corresponding web page of the highlighted image, and then using your browser's save function. To jump to the page, click the small arrow next to the website logo that appears at the top left of the PicLens viewer.

  groet
  mark zweegers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas krijg ik na download te lezen dat PicLens niet werkt met de laatste versie van Firefox.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willem,

  Fantastische applicatie.
  Helaas werkt het bij mij niet in de U3 versie van Firefox.

  Evert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herstel. Na herstart van FF geen probleem. Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi Willem, ik kende het al langer, want voor de mac bestond het al een tijdje, maar het is een prachtige appje! Werkt trouwens ook goed met Flock.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook makkelijk dynamisch te gebruiken, zie url

  BeantwoordenVerwijderen