25 februari 2008

Wie inspireerde mij om te bloggen?

Er gaat al een tijdje een estafette blokje rond over het bloggersveld. Bloggers beantwoorden voor zichzelf de vraag "Wie inspireerde mij om te bloggen?"en geven de vraag dan door aan wie ze genoemd hebben.
Wilfred Rubens wilde daar niet op wachten, maar gaf ook geen antwoord: Hij zou het niet weten!
Maar hij besluit zijn bericht met: Wie van de Edubloggers volgt?

Hij wordt op zijn wenken bediend door Karin Winters en Jef van en Hurk die allebei mijn naam noemen!
Nu moet ik dus wel:-)

Pierre GorissenOver mijn antwoord hoef ik niet lang na te denken: Pierre Gorissen!
Hij is (nog steeds) mijn grote voorbeeld en Pierre heeft mij keer op keer geïnspireerd op mijn ontdekkingstocht langs het fenomeen bloggen en alles wat daar mee te maken heeft. Dingen uitproberen en daarover een bericht schrijven, bedenken wat je ermee in het onderwijs zou kunnen doen. Regelmatig heb ik contact met Pierre gezocht en dan was hij altijd bereid mij verder te helpen. Ik kan niet zeggen dat ik geprobeerd heb hem na te doen. Ik heb al snel m'n eigen stijl ontwikkeld en een eigen invalshoek gezocht, gesteund door een 2 jaar geleden nog niet bestaand begrip: Trendmatcher!
Die term dekt naar mijn gevoel zo goed wat ik probeer te doen, namelijk voortdurend op zoek naar nieuwe dingen die "het internet" ons te bieden heeft en bedenken op welke manier we daar in het onderwijs goed gebruik van kunnen maken!

Bij deze geef ik het stokje door aan Pierre in de hoop dat hij iets wil zeggen over zijn inspiratiebronnen. Ben wel benieuwd, want Pierre laat zich nooit zo makkelijk verleiden door kettingacties en dergelijke. Misschien dat hij voor mij (en jullie) en voor deze keer een uitzondering wil maken?
Daarnaast ben ik brutaal genoeg om domweg te vragen: Heb ik nog meer mensen geinspireerd?
(goed voor mijn portfolio)

6 opmerkingen:

 1. Sorry Willem,
  Ik laat me wel inspireren door de dingen die onder anderen op jou blog geplaatst worden, maar nog niet genoeg om een eigen blog te beginnen ;)

  Ik denk dat jij ook beter kunt vragen wie je allemaal geïnspireerd hebt om verschillende tools uit te gaan proberen.
  Dit lijkt mij een veel belangrijkere vraag waar je waarschijnlijk nog veel meer reacties op zult krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klaus Hoven (diginoot.nl)26 februari, 2008 09:27

  Of jij nog anderen inspireert?! Jazeker! Ik moet eerlijk bekennen dat ik zowel jij als Pierre Gorissen grote inspiratiebronnen zijn geweest. De onderwerpen die jullie allebei beschrijven komen wekelijks terug in mijn eigen werkveld. Vaak krijg ik vragen van collega-docenten voorgelegd én veel blogs van de Edubloggers raadpleeg ik dan om te kijken wat de laatste stand van zaken is op dat gebied.

  Maar met een grotere regelmaat wijzen jullie ons op software of e-learning zaken waar ik nog niet eerder van gehoord had. En ja, dankzij jou ben ik ook gaan experimenteren. En met succes, zoals met het digitaliseren van hoorcolleges. Dat leidt binnenkort echt tot een implementatieproject!!

  Iedere 'blogger' heeft zijn eigen stijl en tijd / energie om het hele spectrum bij te houden. Ik mis dat zelf nog te veel en heb als eigen stijl gekozen om wat aantekeningen bij te houden in de vorm van 'digitale noten'. Voordeel daarvan is dat ik gevraag en ongevraagd feedback van collega's in het land krijg... een absolute meerwaarde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jeroen: dat lijkt me inderdaad een vraag waarop wel heeeel erg veel respons zou komen. Het is ongelooflijk hoeveel mensen door deze blog op ideeën zijn gebracht of met tooltjes zijn geconfronteerd.
  @Willem: tuurlijk heb je mij ook geïnspireerd. Ik heb tot nu toe niet gereageerd omdat ik mezelf nog groener dan groen vind in dit wereldje. Eerst maar eens wat van de zijkant kijken. Maar dan kom jij met zo'n oproep en dan moet ik toch ;-).
  Ooit zat ik met jou aan een tafeltje tijdens een conferentie en er kwam iemand naast ons zitten die begon te vertellen over "die geweldige weblogger: die Karssenberg, ken je die?". Ik zei dat ik hem wel kende, maar dat ik hem nou ook weer niet zó goed vond (om jou een beetje te plagen en om hem meer uitspraken te ontlokken). Maar jij kon je niet inhouden en vertelde dat jij 'die Karssenberg' was. Dat valt wel onder 'dossier gemiste kansen' om in RL eerlijke feedback te krijgen op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ben zeker door jou geinspireerd, maar daarvoor nog door Pierre.Zijn blog was in ieder geval de eerste die ik elke dag bijhield, inclusief de Edukast. 2,5 jaar geleden was dat een van de redenen voor mezelf om ook de stoute schoenen aan te trekken. Intussen zijn er zoveel interessante blogs bijgekomen dat ik de tel af en toe kwijtraak!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom net terug van vakantie en lees even de Blog van Willem om er weer in te komen. De inspiratie die ik heb opgedaan om met een blog te beginnen kwam ongetwijfeld van jou. Ik had ook nooit de bedoeling om, zoals sommigen het noemen, me te mengen in het "wereldje van edubloggers".
  Ik heb echter in het afgelopen jaar zoveel geleerd van jullie allemaal en heb ook het genoegen gehad met de meeste edubloggers kennis te maken. Allemaal mensen die het onderwijs in hun hart hebben en vooruitstrevende en inspirerende denkers. Ik wil niet al te zompig overkomen, maar ik wil in jullie daar eigenlijk wel allemaal voor bedanken. ook de lezers van mijn Blog, jullie blogs die reactie plaatsen en die je soms gewoon zomaar in het wild aanspreken, ergens op straat of op een beurs. Ik vind het allemaal fantastisch en heb daarbij ook nog eens de stille hoop dat we misschien wel een klein verschil kunnen gaan maken, als het gaat om het telkens beter en leuker maken van het onderwijs....

  BeantwoordenVerwijderen