07 maart 2008

Een eigenwijze aanpak

Vandaag was ik bij ROC Kop van Noord-Holland in den Helder. Ruim 2 jaar is dit ROC bezig geweest met het ontwikkelen van hun ict- en automatiseringssituatie. Ze zijn inmiddels zover dat zij het resultaat met anderen willen delen. Daarvoor hadden ze vandaag een bijeenkomst georganiseerd waar ze een ieder die dat wilde een kijkje in de keuken gunde. Bijna alle bedrijfsprocessen hebben zij gedigitaliseerd. Omdat de softwaremarkt niet alles dekt, zijn naast standaard applicaties eigen webbased programma’s ontwikkeld. Chris Veltman, lid van het College van Bestuur, presenteerde vanuit de live omgeving (!) alle mogelijkheden en liet daarbij zien dat hij uitstekend de weg wist te vinden door alle mogelijkheden. Het is onvoorstelbaar hoeveel informatie hij vanuit de portal middels een paar klikken tevoorschijn toverde.
"Misschien zijn we wat eigenwijs doordat we van 3 kanten door water worden gescheiden. We hebben wel gekeken waar anderen mee bezig waren, maar wilden niet wachten en zijn onze eigen weg gegaan, met dit resultaat".
Nou, dat resultaat mag er wezen en was bepaald indrukwekkend!
Werkelijk alle documenten die binnenkomen of uitgaan worden gedigitaliseerd en zijn in het systeem terug te vinden. Er is geen redundantie en alles heeft een eigenaar. Als je als medewerker 's ochtends je systeem start zie je gelijk wat er nog open staat. Werkstromen worden op een heel duidelijke manier in beeld gebracht.
Dit bericht zal voor weinig lezers interessant zijn, maar ik plaats het toch om te markeren dat er inmiddels dus ROC's zijn die hun zaken administratief en bedrijfstechnisch prima voor elkaar hebben.
Competentiegericht leren? Zij zijn er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten