31 maart 2008

Goed, daar ben ik dan weer...

vriend van CvIWat een week van Willem!
Het begon allemaal vorige week dinsdag met de op een na langste file van Nederland waar ik me in een 6 uur durende rit van Emmen naar Maastricht doorheen mocht worstelen. Dat werd 's middags meer dan goed gemaakt toen ik uit handen van Annemarie Hoevenaars een kostbaar kleinood kreeg opgespeld: Vriend van CvI (oplage 40 stuks!).
Misschien dat ik daardoor wat teveel naast m'n schoenen ben gaan lopen. Feit is wel dat ik me 's avonds lelijk verstapte en ontzettend door m'n enkel ging. De pijn was zo heftig dat ik even later in de lift flauwviel. Het was dezelfde Annemarie die me uit die benarde situatie haalde en me met natte handdoeken en opbeurende woorden weer op de been hielp. De conferentie moest toen nog beginnen!
De hoogtepunten van de dagen daarna zijn teveel om op te noemen. Het was zooo mooi allemaal!
Willem op de SegwayOntzettend veel dank ben ik verschuldigd aan de "embedded" bloggers die ervoor gezorgd hebben dat het weblog waar ik verantwoordelijk voor was ook gevuld werd met berichten. Zelf was ik druk met foto's maken en dingen regelen op de achtergrond, constant gestuurd door het "oortje" waarmee ik in verbinding stond met het organisatiebureau. Toch waren er nauwelijks calamiteiten of konden ze op de achtergrond opgelost worden... totdat de stroom uitviel. In plaats van hun ongenoegen uit te spreken leefde iedereen met ons mee en sprak bemoedigende woorden, allemaal bedankt daarvoor!
Natuurlijk had/nam ik ook tijd voor leuke dingen, zoals rijden op een Segway.
Dat ik even daarna zelf werd aangereden (dit keer m'n goede voet) door dezelfde Segway door iemand die ermee op hol sloeg en weer op de vloer terechtkwam neem ik graag voor lief. Want wie kan dat nu zeggen "Ik ben aangereden door een Segway"?

OLPC bij MicrosoftRonduit trots ben ik op het feit dat het me gelukt is om zowel de OLPC als de EeePC op de Master's Place te krijgen (Edupaper bedankt!). Ze werden veel bekeken, uitgeprobeerd en gefotografeerd. Toen ik zag dat de stand van Microsoft bijna dezelfe kleur had als het Fisher Price kleurtje van de OLPC kon ik het niet laten om de minilaptops mee te nemen en in die stand te fotograferen:-) Het werd sportief opgevat en Michael Kleine van MS was blij dat hij ze nu eens in het echt kon bekijken, natuurlijk erbij vertellend dat MS op dit gebied ook niet stil zit. Jammer genoeg konden we niet alles van de OLPC laten zien, want dit apparaat kán eigenlijk niet zonder WiFi en dat was jammerlijk afwezig op het MECC (slechte zaak!).
De mensen van G-Company hebben nog geprobeerd een mesh netwerk op te zetten, maar dat kregen we niet aan de praat. Toch bedankt voor de moeite!

volle workshopOndertussen draaiden de workshops maar door, waarbij de belangstelling soms zo groot was dat deelnemers vanaf de gang door een open deur probeerden de sessies te volgen. Dat leverde natuurlijk weer mooie plaatjes op. Het toont ook de wil om zoveel mogelijk van de conferentie mee te pakken! In zo'n geval boden de unieke dozen (te bestellen bij het Consortium) natuurlijk uitkomst alhoewel niet iedereen gelukkig was met het zitcomfort. Het mooiste vond ik het verhaal van Willem van Dinther die de hem toebedeelde ruimte te klein vond en daarom met beamer en al uitweek naar de foyer om daar z'n presentatie te houden, dozen genoeg tenslotte. Een andere presentator ging zo ver dat ze op de gang stond te roepen "wie komt er op mijn dozen zitten".

stepsAl met al een conferentie die ik niet snel zal vergeten! Na het hele weekend op de poef is m'n enkel weer wat tot "normale" proporties teruggekeerd en kan ik weer denken over de dingen die komen gaan. Jammer dat we 2 jaar moeten wachten tot dé volgende conferentie over onderwijsvernieuwing en ICT.
Eén ding wil nog kwijt: als ik terugdenk aan die van 2 jaar geleden en hoe ik toen met Pierre Gorissen als blogger rondliep en zie hoe het begrip "bloggen" nu echt voet aan de grond heeft gekregen geeft het me vertrouwen dat we over 2 jaar weer veel nieuws zullen zien!!!
Eigenlijk wil ik nog veel meer kwijt, zoals over de geweldige inzet van de leerlingen van Leeuwenborgh Opleidingen, maar ik moet ergens een punt zetten. Wilt u ze zelf bedanken? Laat dan een reactie achter op hun weblog! (Toe, neem die moeite!)
Vanaf nu gaat het hier weer "gewoon" over ICT en onderwijs...

2 opmerkingen:

 1. dank voor de onzettende berg fot's duurde even eer ik mezelf vond, een doos met een doos? en een zaal vol mensen op een doos. Leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marcel de Leeuwe02 april, 2008 14:48

  Hoi Willem,

  Wat een leuke berichten heb je over deze conferentie geplaatst. Door je posts heb ik het idee dat ik er toch een beetje bij was en ben ik vastbesloten om er de volgende keer weer bij te zijn. Je kunt me bij het lijstje gastbloggers zetten ;-)

  En nu kun je nog eens tevreden naar de prachtige bos bloemen kijken.

  Hartelijke groeten,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen