24 maart 2008

Op naar Maastricht

De komende dagen zal het hier een stuk rustiger zijn dan normaal.
Morgenvroeg vertrek ik voor 4 dagen naar Maastricht om daar mee te helpen met de organisatie van dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT. Natuurlijk zal ik ook bloggen, maar dan op het speciaal daarvoor ingerichte weblog: Design4all integraal ontwerpen, het thema van de conferentie. Woensdagmiddag in ronde 4 mag ik ook nog een presentatie verzorgen: Skypen met een stickie.

Dus nu al mijn spullen bij elkaar zoeken. Naast mijn standaard bloggerbox veel extra spullen bij elkaar geraapt: m'n Macbook om presentaties te kunnen streamen via Ustream. Twee switches met bekabeling, een voor de redactieruimte en een extra voor mezelf. Twee webcams, kaartlezers en een extra notebook met daarop geïnstalleerd gOS voor de Master's Place. Een versterker en veel verlengkabels, voedingen, statieven, batterijen, visitekaartjes en een doos vol usb sticks om uit te delen (bij de presentatie) en zo kan ik nog wel even doorgaan! Het openbaar vervoer is dus geen optie voor mij. Hopelijk is de A73 morgen open.
Leuk dat de eerste berichten al op het weblog verschijnen. Leuk ook om dit jaar samen te werken met 5 andere bloggers die ik hiervoor benaderd heb. Ik zag me niet in m'n eentje 230 presentaties verslaan:-)
Maar ook andere mensen dragen nu al bij! Zo stuurde Henk Burg vorige week een mooi artikel in met een aantal tips voor conferentiebezoekers.
Behalve de 5 conferentiebloggers zijn anderen dan ook uitdrukkelijk uitgenodigd om op de een of andere manier bij te dragen. Ik ben te bereiken via de studenten die de Master's Place bemannen.
Tenslotte ben ik ook heel benieuwd naar de afsluitende sessie van de conferentie. De inhoud daarvan wordt angstvallig geheim gehouden, maar het wordt zeker een spektakel. Blijf dus vooral tot het einde!

3 opmerkingen:

 1. Veel succes daar! Sjonge, wat een leven! En een 'gereedschapskist' om u tegen te zeggen. In-druk-wekkend. Tja, jij bent ook de ware webber, Willem.

  Leerrijk zeker, je opsomming van je outillage. Vooral voor een would-be tweepuntnuller als ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  Wordt het geen tijd voor een 'blogger-bus' :)
  http://www.campers.nl/catalog.aspx

  Willems eigen redactieruimte. Leuk voor conferenties. Heb je meteen ook je eigen slaapplaats. Ik kan me herinneren dan Haye van de Werf (http://www.linkedin.com/in/werfkracht) dat ook al deed (1999/2000). Met een netwerkaansluiting naast zijn watertank en zo online!

  Groeten,
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Excuses voor jullie, vaste volgers van Willem's Blog, dat jullie zo lang verstoken moeten blijven van Willem's berichten... tenzij je natuurlijk de weblog van Dé Conferentie volgt, want daarop is Willem (ook nu, weekend na de conferentie) nog volop actief!

  Willem, ook op deze wijze nog een keer veel dank voor je inzet voor onze weblog en conferentie!
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen