04 maart 2008

Google apps op OLPC en EEEpc?

OLPC en EEEpcHet leukste van mijn bezoek aan de Onderwijs & ICT beurs vandaag (waarover later meer) vond ik wel het feit dat ik de mensen van Edupaper en G-Company met elkaar in contact kon brengen. Ze stonden allebei met een stand op de beurs maar kenden elkaar en elkaars producten niet. Zo breng ik het matchen van trends in de praktijk...

De vraag die ik ze voorlegde was:
Kunnen jullie mij Google apps op deze mini laptops laten zien?

Helaas was de WiFi voorziening op de jaarbeurs weer eens slecht geregeld (onvoorstelbaar!) dus waren beide juweeltjes niet aangesloten op internet.

Waarschijnlijk krijgen we echter een herkansing op dé IT conferentie in Maastricht want ik heb gevraagd of ik beide systemen daar mag demonstreren in de Master's Place. (Ik hoop dat Edupaper de systemen hiervoor beschikbaar wil stellen!)
In principe mag Google apps geen probleem zijn, want beide systemen zijn uitgerust met Firefox, maar ik ben vooral benieuwd hoe bijv. Google Documents of Google Sites zich laten zien op beide schermen in exotische resoluties.
Van de OLPC zijn er nu zo'n 20 stuks in Nederland, allemaal in handen van programmeurs die aan het kijken zijn wat er allemaal aan software op kan draaien. Ze zijn in principe bedoeld voor "de derde wereld" maar zouden in het Nederlandse onderwijs ook prima ingezet kunnen worden, aldus Edupaper. Zij verkopen ook de EEEpc, maar deze is op het moment heel slecht leverbaar gezien de grote vraag. Op de CEBIT wordt deze week trouwens alweer de opvolger gepresenteerd met een iets groter scherm...
(Denk nu niet dat ik hiervoor betaald word. Ik ben gewoon heel enthousiast over beide producten)

3 opmerkingen:

 1. Willem, ik vond het leuk om je te ontmoeten bij de stand van Edupaper. Mooie 'TrendMatcher' actie van je om G-Company met Frits Hoff van Edupaper in contact te brengen!

  Joost Geraets - OpenNieuws.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie actie Willem.
  Ook ik heb weer verlekkerd staan kijken naar de Eee het was ook leuk om de OLPC-laptop nu eens in het echt te zien. Jammer dat het te druk was (goed teken) op het het standje en jammer dat ik zo weinig tijd had tussen alle presentatiesessies door.

  En ook leuk om je weer een in levende lijve te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet ik toch helemaal te melden dat ik ook erg gecharmeerd was van wat de mannen van G-company doen.

  BeantwoordenVerwijderen