06 maart 2008

Praten over communities

Arko van BrakelDe bijeenkomst van de Kennisnet ambassadeurs vandaag in Wolvega stond in het teken van (de Kennisnet) communities. Na een paar inleidingen en in 2 workshops hebben we gesproken over de (on)mogelijkheden en het gebruik van de Kennisnet communities. De mensen van Kennisnet waren natuurlijk met name geïnteresseerd op welke manieren deze beter gebruikt kunnen gaan worden in het onderwijs. We hebben daar met elkaar behoorlijk wat antwoorden op kunnen genereren!
De dag begon met een inspirerende presentatie van niemand minder dan Arko van Brakel. Hij wist moeiteloos meer dan een uur te vullen over "de kracht van communities". Van zijn Powerpoint presentatie gebruikte hij uiteindelijk maar 2 sheets (pagina 52 en 53). Toen ik daarvan een foto maakte zei hij: "Dat hoeft niet hoor, je mag m'n presentatie gewoon hebben". Zo brengt hij z'n verhaal over "van delen word je rijker" dus in de praktijk!
Thuisgekomen heb ik de presentatie uiteraard helemaal bekeken: heel mooi, zeker ook vanwege de prachtige foto's. Met behulp van PPTminimizer kon ik het bestand terugbrengen van 8,1 naar 1,3 MB en heb het daarna op Slideshare gezet.
Er staat trouwens al een variant van dit verhaal op Slideshare met als titel find2.0

1 opmerking: