22 maart 2008

Trendmatcher, van CURL naar URL

Waar heeft hij het nu weer over zul je waarschijnlijk denken? Dit verhaal is dan ook vooral interessant voor domeinbeheerders of voor diegenen die zich afvroegen waarom ze via het adres www.trendmatcher.nl geen RSS feeds aangeboden kregen in hun browser.
Het zit zo: Mijn weblog heb ik al sinds 2004, maar pas 2 jaar geleden kwam ik op het idee om er een eigen domein aan te koppelen. Omdat ik niet alle berichten wilde overzetten naar een ander domein dacht ik slim te zijn door het nieuwe domein simpelweg door te koppelen naar de bestaande plek. Het leek me echter wel chique om de domeinnaam in beeld te houden en stelde dat zo in bij het domeinhuis. Achteraf een domme keuze.
De reactie van een lezeres zette me aan het denken: "Beste Willem, ik vond dit blog via Erwin Blom*) en wil het graag volgen via bloglines. Hij zegt echter dat er geen RSS feed te vinden is. Wat doe ik fout?"
Toen bedacht ik me dat de "cloaking" manier van doorlinken helemaal niet slim was en dat ik daardoor abonnees kon missen. Dus heb ik dat nu veranderd. Als je www.trendmatcher.nl intoetst word je keurig doorgeleid naar de plek waar m'n weblog echt staat! Bijkomend voordeel is dat je nu ook als je via trendmatcher binnenkomt de url ziet van een afzonderlijk bericht zodat je daar makkelijk naartoe kunt linken.
*)Erwin Blom had deze week een bericht met als titel: Mijn liefde voor bloggen.
Ter gelegenheid van de Dutch Bloggies wilde hij graag een aantal van zijn Nederlandse favorieten pluggen, met een focus op persoonlijke blogs waarbij hij heeft gekozen voor mensen met enige regelmaat. Een mooie lijst, waar ik mezelf ook tussen zag staan! Een hele eer kan ik je zeggen om door een überblogger als Erwin genoemd te worden! Niet voor niks is hij tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘internet / ict’. Het juryrapport zegt over die keuze:
“Na veel wikken en wegen kende de jury de meeste stemmen uiteindelijk toe aan een eenmansblog. Met zijn videos, zijn slideshows en zijn enthousiaste uitstraling tijdens publieke evenementen heeft deze man duizenden mensen geinteresseerd gekregen in *de* staccato conversatietool van het afgelopen jaar, Twitter. Hij signaleert, experimenteert, en rapporteert over zijn bevindingen in voor ieder prettig leesbare taal en maakt zo ICT toegankelijk voor een breed publiek. De Dutch Bloggies Jury Award voor de categorie Internet / ICT gaat dit jaar met recht naar Checklist van Erwin Blom.”

2 opmerkingen:

  1. Van Twitter naar hier; doet mij plezier (en nu in m'n reader nog meer vertier).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem, mooi dat het is opgelost! Ik wilde bijna afhaken toen het niet lukte maar besloot even door te zetten.

    ps ik weet niet waarom ik bloglines een hij noem, zo terug te lezen staat het erg gek :)

    BeantwoordenVerwijderen