07 april 2008

Even snel een cartoon maken

Dat gaat nu heel makkelijk in een paar stappen met de BeFunky cartoonizer.
Rechts zie je een originele foto en links wat BeFunky ervan gemaakt heeft, zonder iets aan de instellingen te veranderen! Je zou ook nog kunnen "warpen", maar dat wil ik Erwin niet aandoen.

Vraag aan Arnoud: mag je een foto waar rechten op zitten zo gebruiken om er een cartoon van te maken?

2 opmerkingen:

 1. U vraagt, wij draaien. :)

  Juridisch maak je een bewerking van de foto. Daar is toestemming voor nodig. Bij Creative Commons-foto's mag dit meestal dus (behalve als er de ND, no derivatives, tag op zit).

  Als je de cartoon zo maakt dat het grappig wordt, dan ben je een parodie aan het maken en dat ook als je geen toestemming hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke website. Zonder meer!
  Maar in aanvulling op de opmerking van Arnoud: lees ook de Privacy Policy. Een citaat: "By posting messages, uploading files, inputting data, (..) you grant us a royalty-free, perpetual, non-exclusive, unrestricted, worldwide license to use, reproduce, modify, adapt, translate, enhance, transmit, distribute, publicly perform, display, or sublicense any such communication (including your identity and information about you) in any medium (now in existence or hereinafter developed) and for any purpose, including commercial purposes, and to authorize others to do so."
  Lees ik het nu goed dat BeFunky dus met je gebruikersgegevens alles kan doen wat ze wil? En ook de gemaakte cartoons weer kan hergebruiken, verkopen etc?
  Nee, dan gebruik ik deze site toch maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen