15 april 2008

Gratis podcasten met Skype

Vicky Davis, de coolcatteacher, heeft geen tijd om een mooie podcast op te nemen en te editen, maar ze wil wel haar verhaal kwijt dus heeft ze nu een Gcast channel geopend zodat ze met haar telefoon (vanuit de auto) snel een podcast kan plaatsen.
Toen ik dat las realiseerde ik me dat ik al lang een Gcast account heb, maar er niets mee doe.
Nu ik er opnieuw naar kijk zie ik toch weer mogelijkheden!
Er zijn meer sites die de mogelijkheid bieden om via je (mobiele) telefoon een podcast te plaatsen, maar Gcast biedt daarvoor in Amerika een gratis nummer aan. Je moet dan wel vanuit Amerika of vanaf een Amerikaans nummer bellen.

Podcasting by phone is easy! Here's how it works:
  1. FIRST you need to select a phone password below.
  2. Call toll-free anytime at 1-888-65-GCAST (888-654-2278). If outside USA: +1-305-437-8719.
  3. Enter your PIN to identify yourself
  4. Record your message, and either:
    Save and Publish it instantly to your primary podcast channel, or
    Save it in your Master Playlist for future publishing
That's all there is to it.

Wat nu als je het nummer 1-888-654-2278 via Skype belt? Dat blijkt dus te werken! Je kunt bij Gcast namelijk ook vanaf een ander nummer bellen dan je hebt opgegeven bij aanmelding, maar dan moet je na verbinding wel even dat nummer doorgeven, samen met een pincode. Voor de zekerheid heb ik bij mijn accountgegevens een Amerikaans telefoonnummer ingevuld, maar die kan je heel makkelijk genereren door een gratis account te nemen bij http://drop.io/ (waarover later meer, of kijk alvast op: http://drop.io/trendmatcher).

Het mooie van Gcast is dat je verschillende channels en meerdere playlists kunt aanmaken. Ook kan je de titel en beschrijving van een bericht aanpassen na het uploaden zodat die tekst mooi in de player wordt meegenomen. Je kunt berichten verwijderen uit je podcast. Gcast is van dezelfde makers als Garageband. Je kunt vanuit je Gcast account direct naar Garageband en daar podsafe muziek uitzoeken die je met een paar drukken op knoppen in je podcast channel kunt plaatsen.
Natuurlijk kun je ook gewoon MP3 bestanden uploaden naar je account. Je hoeft dus niet perse te bellen, maar je kunt ook een mooie show plaatsen die je eerst netjes hebt opgenomen en afgemonteerd. Zo heb je dus allereli mogelijkheden om je channel te vullen met episodes. Tenslotte biedt Gcast een mooie player aan die ook plaats biedt aan een uitgebreide beschrijving.
Met name deze laatste feature maakt het volgens mij ook interessant om deze tool in het onderwijs te gebruiken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten