16 april 2008

Drop je bestanden maar

drop.ioEdwin Mijnsbergen noemde het een tijd geleden al en Fred Zelders herhaalde het vorige week nog een keer: drop.io
Nu ik de tijd heb genomen om het eens wat nader te bekijken zie ik allerlei mogelijkheden om zo'n account (in het onderwijs) te gebruiken.

Met drop.io kun je een eigen site aanmaken waar je heel makkelijk bestanden (tot 100 MB) en links kunt plaatsen, maar ook notities kunt achterlaten en zelfs boodschappen die je via de telefoon (of Skype) kunt inspreken. Je krijgt een e-mail adres zodat je ook op die manier bestanden naar je site kunt (laten) sturen. Je kunt de site openstellen voor anderen zoals ik heb gedaan of met een wachtwoord beveiligen. Bestanden blijven minimaal en maand staan, maar dat kun je verlengen tot een jaar. Wanneer je een betaald account neemt (€ 10 per jaar) zijn er helemaal geen beperkingen. Natuurlijk is er ook een RSS feed en je kunt zelfs een widget op een andere site plaatsen (binnen een ELO) zodat bezoekers zelfs daarvandaan iets kunnen uploaden!
Stel dat je als leraar veel bestanden ontvangt van je leerlingen, maar je wilt je eigen mailbox daarmee niet overbelasten, of je wilt juist dat die leerlingen ook elkaars ingezonden werk kunnen bekijken, dan kan drop.io een uitkomst zijn!
Zo zijn er volgens mij nog veel meer toepassingsmogelijkheden te bedenken. Probeer het eens uit (mag ook bij mij) en laat het me weten als je een zinnige toepassing gevonden hebt...

4 opmerkingen:

 1. Je moet ff wennen maar in de rubriek 'Other' zomaar 'innovatiefonderwijstestdocumetdropio.docx' geupload... makkie...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoiets lijkt me zeer geschikt voor een cursus die ik over een week of twee ga geven. Studenten produceren documenten, presentaties, filmpjes, relevante hyperlinks,... Ik wil iets web2.0achtigs waarmee iedereen alles van elkaar kan zien... er op kan reageren en dat je 't gevoel hebt dat er echt wordt samengewerkt! 't Zou dit zomaar kunnen zijn. 't Zou geweldig fijn zijn...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Drie WIllems bij elkaar met drop.io bezig :-)

  Even over "Ik wil iets web2.0achtigs waarmee iedereen alles van elkaar kan zien" in de tweede reactie (van willem3 dus):

  Kijk ook eens naar
  a) Wikispaces @ http://www.wikispaces.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Wikispaces heb ik al geprobeerd maar ik ben er alweer mee gestopt. Eigenlijk zou ik moeten bijhouden waarom ik er niet helemaal weg van was. Maar bedankt voor de tip! Voor andere tips WIKI-gewijs houd ik me zeer aanbevolen...

  BeantwoordenVerwijderen