25 april 2008

Mijn avond is weer goed!

Ze zijn er dus wel degelijk:
Jongeren die actief bloggen, zich interesseren voor web2.0 zaken en zelfs onderwijs!
Vandaag kwam ik via een bericht op Twitter terecht op het weblog van Jeroen Gerth en was blij verrast over wat ik daar allemaal tegenkwam. Lees bijvoorbeeld eens zijn bijdrage over Web 2.0 en (middelbaar) onderwijs. Via de reacties klik ik door naar blogs van leeftijdgenoten die ook allemaal interessante dingen te melden hebben.
Dus waar ik het gisteren nog had over veertigers en me realiserend dat ik zelf een gevorderd vijftiger ben stel ik vast dat we het stokje straks wel degelijk kunnen overdragen aan een volgende generatie! Hoe komt het dat ik ze nu pas ontdek? In ieder geval heb ik er sinds vanavond weer een paar feeds bij én het gevoel dat ik de komende week rustig wat gas terug kan nemen...
Het toeval wil dat Jeroen vlak bij mij in de buurt woont en binnenkort heb ik dus mijn eerste twitterdate!

10 opmerkingen:

 1. Oei, een twintiger 'jongere' noemen. Het is inderdaad allemaal relatief. Slik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Pierre
  Ze zijn meer dan 2X zo jong als ik, het zijn er meer dus in meervoud jongeren. Zeker in mijn ogen. Van mij uit gezien ben jij een iets jongere blogger, maar ik wil je ook wel een al wat oudere blogger noemen.
  Door velen word ik een oudere blogger genoemd en dat vind ik minder erg dan "een vijftiger"
  Maar als we de keuze oudere-jongere uitbreiden naar 3 mogelijkheden ben jij een middelbare blogger>;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja zoals ook niet alle 40-ers en 50-ers oude sokken zijn die niets meer willen weten van vernieuwing en verandering en hopeloos vastgeroest zijn in hun denk- en werkpatroon.

  Zo zijn ook niet alle jongeren lui, egoïstisch, ongeïnteresseerd en niet bereid om mee te denken.

  Ik snap dat er door ouderen vaak met vrees naar jongeren gekeken wordt en merk dat ik het zelf ook andersom doe.


  Ik vind het stokje straks overdragen overigens wel een sleche gedachte. Dat stokje moet je niet straks overdragen. Dan stokje moet je nu al samen op pakken. Niet nu alleen aan dingen werken om het later aan iemand anders over te laten, maar nu vast samen met jongeren dingen ontwikkelen zodat de jongeren als je het stokje wilt loslaten over kunnen nemen en verder door ontwikkelen (samen met de nieuwe jongeren dan natuurlijk) !

  Maar goed dat word natuurlijk weer door een jongeren gezegd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Willem: zolang je me geen middelmatige blogger gaat noemen vind ik het goed. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jeroen,
  Mij betichten van slechte gedachten, foei Jeroen!
  Als ik zeg dat ik "straks" het stokje overdraag zeg ik daarmee toch niet dat ik een en ander nu voor mezelf houd? Als er iemand is die deelt ben ik dat wel, in m'n eigen ogen tenminste...
  Je suggereert dat ik nu dingen voor mezelf houd en ik begrijp niet goed hoe je aan dat idee komt?
  Kortom, leg het deze oudere nog maar een keer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @willem,
  Dit was niet specifiek op of tegen jou gericht. Ik denk dat jij iemand bent die juist enorm veel met anderen deelt en ook zeker wel naar anderen luistert (als dit niet zo was, had je deze post nooit geschreven).

  Maar de opmerking was meer gericht tegen het idee van het stokje straks overdragen. Ik denk dat er een hoop mensen (zowel ouderen als jongeren) heel anders denken als ze het over het stokje overdragen hebben.
  Ik denk dat deze uitspraak bij mij niet het idee van samenwerken oproept wat jij in je post probeerde te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, ik dacht altijd dat mannen (jongere, oudere, middelmatige en hele goede) hele andere dingen deden met stokjes dan 'doorgeven', 'oppakken' of samen spelen. ;-p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willem, Leuk om mijn eigen naam en link opeens te zien in een blog van iemand anders. :-)

  Ik heb het juist precies andersom. Ik ben blij om te zien dat ook de "oudere" generatie (als ik het zo mag noemen) zich interesseert voor zaken als web2.0. Zoals je in een van mn blogpost kan lezen, heb ik voornamelijk in het middelbaar onderwijs ervaring met totaal andere gedachtes bij docenten.

  Meeste van de mensen die op mijn blog hebben gereageerd zijn studiegenoten. Opzich niet zo vreemd da er binnen een multimediaopleiding door de studenten redelijk wordt geblogt. Ik denk dat je communities zoals "the next web" en "concepting" wel interessant zal vinden op onze opleiding. De portal van de minor concepting is http://www.nieuwedenkers.nl. Meeste projecten die daar draaien zijn van maatschappelijke aard met een aardig vleugje web2.0.

  Ik kan er bij onze Twitterdate wel verder op in gaan :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, het zoveelste voorbeeld van 'hoezeer bloggen verbindt'. Je zou het een tautologische vaststelling kunnen noemen, nietwaar!

  En woordenschatuitbreiding, daarvoor is bloggen ook een ongelooflijk sterke tool. Twitterdate, weer een nieuw woord voor ons tweepuntnullijstje. Je bent geweldig, Willem.

  Groetjes van een bewonderaarster (een prille zestiger ...)
  janien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een tijdje geleden heb ik mijn dochter "besmet" met het blogvirus en zij levert met vaste regelmaat een bijdrage in haar blog: http://lauravanbeek.wordpress.com, wij bloggen 1x per maand over en weer bij elkaar zodat de verbinding oud en jong moet gaan onstaan. Ga vandaag bij haar schrijven wat ik in mijn blog niet kwijtkan :-) Ook Twittert ze (alhoewel, ze heeft een account)

  BeantwoordenVerwijderen