11 april 2008

MP3 embedden kan nog makkelijker

In het bericht Creatief gebruikmaken van Windows Live SkyDrive sprak ik over een makkelijke tool waarmee je MP3 bestanden via een flashplayer kunt embedden in je pagina. Het kan echter nog simpeler!
Del.ico.us biedt namelijk met de playtagger een stukje code aan dat je maar één keer in je template hoeft op te nemen. Vanaf dat moment wordt iedere link naar een MP3 bestand direct als zodanig herkend en wordt er een kleine flashplayer aan gekoppeld. Dat ziet er dan zo uit:
Beluister de uitleg. (Natuurlijk weer vanaf SkyDrive)
Via de link kan je het bestand downloaden, maar met een klik op het blauwe pijltje kun je online luisteren. Na aanklikken zie je eerst loading staan en dan playing. Klik je daarop, dan kan je pauzeren. Nogmaals klikken en de muziek gaat verder. Dit scheelt natuurlijk een heleboel knip- en plakwerk! Het enige nadeel ten opzichte van de flashplayer die ik doorgaans gebruik is dat je niet voor- of achteruit kunt spoelen...
Hieronder de code die je in je template moet plakken.

Update 6 juli 2012:
Helaas, het werkt niet meer. Delicious biedt de code niet meer aan.
<script type="text/javascript" src="http://images.del.icio.us/static/js/playtagger.js"></script>
Let wel: dit hoeft dus maar één keer. Je kunt de code tussen de head tags plaatsen. Het werkt ook bij blogs die je bijvoorbeeld bij Blogspot hebt staan.
Met dank aan Fred Zelders die me hierop attendeerde.

2 opmerkingen:

 1. Willem, op mijn Eee pc klink je als Donald Duck als ik op het blauwe pijltje klik, oftewel de mp3 wordt versneld afgespeeld. Zou dit aan mijn pc of Firefox browser liggen of aan de code? Of heb je eerst Helium ingeademd? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Willem,

  Ik toonde dit aan mijn compagnon van de geluidsstudio en hij kwam met een nog fraaiere oplossing:

  http://an-archos.com/anarchy-media-player/

  De website meldt: Anarchy Media Player 2.0 for WordPress, WordPressMu and Standalone Javascript will play any simple href link to mp3, flv, Quicktime mov, mp4, m4v, m4a, m4b, 3gp as well as Windows wmv, avi and asf files, in the appropriate player on your web page.

  Mvg

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen