12 april 2008

iPod video 's op tv bekijken

videokabel iPOdAls je een iPod video hebt kun je deze met een speciale kabel ook op je tv aansluiten. Apple verkoopt deze Apple iPOd AV kabel voor € 19,00.
"Sluit de iPod aan op uw televisie met behulp van de iPod AV-kabel en bekijk uw films en diavoorstellingen op een groot scherm. U kunt de AV-kabel ook aansluiten op uw stereo-installatie of luidsprekers met een eigen stroomvoorziening voor een oorstrelend geluid dat uw hele kamer vult. Deze kabel is speciaal gemaakt voor de iPod (andere AV-kabels zijn niet geschikt voor de iPod)" aldus de Apple store.
Dat laatste is echter grote flauwekul!
Als je al een (of meer) digitale camera('s) hebt is de kans groot dat je al over zo'n kabel beschikt. Het enige dat Apple gedaan heeft is de kleurcode veranderen zodat de iPod niet "compatible" is met andere kabels. Als je weet hoe je jouw kabel wel moet aansluiten werkt het net zo goed als de dure kabel die Apple graag zelf levert. Ik heb een paar simpele labeltjes gemaakt zodat ik me niet vergissen kan. Met een SCART verloopstekker kan ik nu zelfs de filmpjes van m'n iPod bekijken op het tv'tje in m'n (onze) slaapkamer!
Een uitgebreide beschrijving vond ik op Oreilly Macdevcenter.

Een absolute aanrader als je meer wilt weten over het werken met Google SketchUp zijn de video podcasts van go-2-school.com. Die zet ik nu allemaal via iTunes op m'n iPod om ze rustig te kunnen bekijken.
Werk je op de afdeling houtbewerking of ben je gewoon geïntereseerd in houtbewerking op een draaibank, kijk dan eens naar dit filmpje om te zien hoe je ook hiervoor Google SketchUp kun gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten