24 mei 2008

His master's voice... and lips!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alle ontwikkelingen (binnen Second Life) op de voet volg, maar gelukkig hebben we daarvoor Pierre (aka PeterMcAllister) die dat voor ons prima in de gaten houdt. Zo maakt hij vandaag melding van weer een nieuwe feature: lipsynchronisatie.

Nu moet ik zeggen dat ik wel eens een buikspreker heb gezien met meer lipbewegingen, maar dit soort dingen worden natuurlijk na verloop van tijd alleen maar beter... read my lips!

2 opmerkingen:

 1. Ik heb het hier thuis weten te gebruiken als argument dat ik nu écht ook privé een fatsoenlijke desktop moet aanschaffen. Als ik niet capture met Camtasia ziet de lipbeweging er namelijk een stuk beter uit.

  Het vorige filmpje had ik in Eindhoven in ons lab gemaakt en daar 'trekt' de machine de combinatie van SL + Camtasia namelijk veel beter.
  Kortom: zelf uitproberen is heel even de enige manier om het echt goed te kunnen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeroen Gerth28 mei, 2008 13:41

  Als ik eerlijk ben, trekt de achtergrond mijn aandacht meer. Wat ik zie daar? "ICT en onderwijs Lab" in Second Life?

  Misschien toch eens SL proberen..

  BeantwoordenVerwijderen