21 mei 2008

Ik kon me gewoon niet bedwingen!

Afgelopen maandag was ik een kwartier te vroeg voor een vergadering op Hoog Catherijne, dus liep ik even binnen bij de Mediamarkt. Een groepje verkopers stond enthousiast om een klant heen en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik bleek getuige van de eerste Asus Eeepc die verkocht werd! Vol trots werd hij gedemonstreerd door een jongen die hem zo te zien het liefst zelf wilde houden. Voordat ik het wist zei ik "doe mij er ook maar een".
Wat me gelijk opviel was de mooie grafische Nederlandstalige (!) schil. Als je dat ziet ben je verkocht, zo strak, simpel, slim en intuïtief! In de vergadering (projectgroep verbonden met ICT) was er bijna meer aandacht voor mijn nieuwe speeltje dan voor de agenda:-)
Martijn kan dus gerust zijn: Willem heeft niet gekozen voor Windows XP, alhoewel dat wel schijnt te kunnen, maar ik ben tot nu toe heel tevreden met het Linux besturingssysteem waarmee de Asus is uitgeleverd. Veel voorgeïnstalleerde software en lekker snel. Je hebt nauwelijks het gevoel dat je op iets exotisch zit te werken en het voelt gelijk vertrouwd aan. 's Avonds had ik een etentje met de bloggers van de Maastricht conferentie en ook daar ging hij van hand tot hand. Sindsdien ben ik er haast niet bij weg te slaan, zo leuk is het om alle mogelijkheden te ontdekken en ermee te werken.
Natuurlijk loop ik ook wel tegen wat dingetjes aan. Zo werkt de webcam wel, maar lukt het me nog niet om die gebruiken om direct te streamen naar bijvoorbeeld Ustream, Youtube of Dailymotion. Er moeten nogal wat updates binnengehaald worden waarna je oiedere keer opnieuw moet herstarten. Van Skype is ook een update beschikbaar waardoor je de webcam kunt gebruiken, maar dan knalt het gesprek er na een halve minuut uit. Maar voor het gewone werken op internet voldoet hij uitstekend. Het beeldscherm is wat klein, maar de resolutie is prima. Ook het toetsenbord is niet groot, maar ook niet te klein. Open Office draait als een zonnetje. Powerpoint bestanden die ik binnenhaal via een uisb stick of SD kaartje laten zich prima afspelen. Koppelen naar een beamer is geen enkel probleem. Wifi werkt perfect al is het lastig dat je na iedere herstart je moet aanmelden. Zo kan ik doorgaan met het noemen van allerlei dingen die ik tegenkom, maar ik ga nu eerst weer even spelen...
O ja, je wilt natuurlijk weten hoe duur hij was: 299 euro

8 opmerkingen:

 1. :-)
  Een impulsaankoopje.

  (ben gewoon jaloers, maar ook weer niet, weet niet wat ik in dat geval gedaan had)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem toch... Ik dacht dat dat soort dingen alleen mij altijd overkomen.Lekker he, spelen met zo iets nieuws!! Ik kom altijd pas weer tot bezinning als na een maandje of twee de aanschafprijs is gedaald met een procentje of 30. Overigens heb ik dat er meestal graag voor over. Succes ermee en hou ons op de hoogte...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeroen Gerth22 mei, 2008 09:26

  Das niet duur! Foto'tje? :-) Neem hem maar mee als we koffie gaan drinken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijdens dat bloggersetentje was ik één van de mensen die er even mee mocht spelen.
  Zonder Willems enthousiasme onderuit te willen halen, viel mij wel een nadeel op aan dit miniminilaptopje. Als je rap blind kunt typen met 10 vingers, is het minilaptopje ergonomisch geen succes. Voortdurend verschenen er meer letters op het scherm dan ik dacht aangeraakt te hebben.
  Ik vind hem daarom alleen maar geschikt voor korte teksten, voor mensen die niet met 10 vingers tikken, en/of voor lucifervingerigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je hem al een naam gegeven? Of is het een zij?:-)
  Kijk vooral eens op www.eeeuser.com, daar staat heel veel interessants, ook voor als je een linux leek bent (zoals ik).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Willem,

  Dat wifi elke keer aanmelden naar herstart kun je voorkomen. Kijk hier: http://wiki.eeeuser.com/howto:autostartwifi

  Een heel handige wiki trouwens!!! En ik ben ook heel tevreden over mijn eeepc

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook gewoon ernstig jaloers!
  Ik zie het mezelf ook al bijna doen: "Doet u mij ook maar.."

  Nieuwe speeltjes zijn zo leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. welkom!

  ik heb haar deze week uitgeleend aan collega hans

  hij vindt het leuk en ik voel me een beetje verlaten

  BeantwoordenVerwijderen