08 mei 2008

Ze komen steeds dichterbij

Ik heb het over de ultraportables, waarvan ik al een tijdje voorspel dat ik er voor het einde van dit jaar vast een zal hebben.
De vraag is alleen welke, wanneer en voor welke prijs.
Ook in dit geval geldt: hoe langer je wacht, hoe meer waar je voor je geld krijgt, maar ook hoe minder je dan voorloopt op de rest. Dat is dus een aardig dilemma. Het afgelopen weekend kon ik me al nauwelijks beheersen toen ik zag dat Norrod nu de Asus EeePC verkoopt. Maar om nu € 349 te betalen vor een versie met Linux, terwijl je weet dat hetzelfde system inmiddels in Amerika te koop is voor $ 400, maar dan uitgerust met Windows XP, dat zat me toch niet lekker.

En nu lees ik dat in Duitsland een vergelijkbaar systeem te koop is voor € 279 inclusief Windows, maar dan wel in het Duits én natuurlijk met een Duits toetsenbord. De Linux versie zonder webcam kost zelfs maar € 199!!!
Dus toch nog maar even wachten. Ik heb het nu trouwens veel te druk met een grondige verbouwing en renovatie van een deel van mijn huis, dus wil mijn prioriteiten "even" ergens anders leggen...

1 opmerking:

  1. Ik heb sinds 3 weken een eee PC met 7" scherm en LINUX. Ik kon namelijk niet meer wachten! Natuurlijk is een 9" met 1024 resolutie mooier en fijner, maar ik vrees dat het nog wel even gaat duren voordat die hier leverbaar worden. Overigens gaat de 900 ruim meer kosten dan de 701. Ik zal op mijn weblog eea schrijven over mijn eerste ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen