10 juni 2008

Opdracht: Lees het eindwerk van Sander!

Gisteren kreeg ik op de valreep nog een document toegezonden door mijn "buitenlandse correspondent" in België: Willy Vermaelen, de man achter het ICTwereld weblog en tevens moderator van KlasCement.net.
"Misschien heb je er wat aan bij de voorbereiding van je presentatie. Het gaat om het eindwerk van Sander Garrevoet, laatstejaarsstudent lerarenopleiding, Sint-Lieven hogeschool, departement Sint-Niklaas. Als onderwerp koos de student Web2.0. Interessant om in te kijken en hoe hij de mogelijkheden van Web2.0 in kaart brengt. Heel opvallend is dat zijn werk in twee grote delen kan ingedeeld worden:
Je merkt heel goed welke toepassingen de student zelf reeds gebruikte en welke toepassingen hij via "web2.0"-zoekopdrachten leren kennen heeft."
Sander heeft zijn werkstuk geplaatst op zijn eigen weblog en daarnaast ook een wiki ingericht: Web2 in het onderwijs
Op zijn weblog introduceert Sander zijn werk als volgt:
"Beste allen, Bij deze bied ik jullie met enige trots mijn eindwerk ivm Web 2.0 aan! Hoewel definitief een woord is dat niet bestaat in de Web 2.0-wereld, is dit werkstuk definitief afgegeven ter evaluatie. Er kunnen wel nog nog steeds zaken veranderen, onderwerpen bijkomen, ... Dit eindwerk is dus maar een aanzet tot meer!"
Wat mij betreft een "must read" dat ik graag ter lezing wil aanbevelen!
Sander publiceert zijn eindwerk op z'n weblog via Issuu, maar dat krijg ik niet geopend. Op de wiki wordt het document als PDF aangeboden, en inmiddels is het ook geplaatst bij Slideshare:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten