10 juni 2008

Presentatie beschikbaar

Vandaag mocht ik 2 presentaties verzorgen. 's Ochtends in de Fabrique in Maarssen voor een groep van zo'n 150 VO Kennisnet ambassadeurs en 's middags nog een keer voor coördinatoren van "Het groene lab". Beide keren liep naar mijn gevoel prima, met leuke reacties uit de zaal. In de Fabrique had ik wel wat last van de theateropstelling met felle (en warme) lampen op het podium en nauwelijks licht in de zaal. Je ziet eigenlijk niet tegen wie je praat en welke reacties mensen hebben. Ook stond mijn notebook helemaal achterin bij de regie en had ik alleen maar een apparaatje in handen waarmee ik voor- en achteruit kon bladeren. Zo kon ik de filmpjes die ik gebruik in m'n presentatie niet zelf opstarten en dat haalt de snelheid er wel een beetje uit. De Asus niet gebruikt voor de presentatie, maar natuurlijk wel laten zien (met de doelpunten van gisteren!)
Ik probeerde naar de toekomst te kijken vanuit het verleden en begon daarbij 50 jaar geleden. Speciaal voor deze gelegenheid had ik daarvoor een inktlap gemaakt, mooi gekarteld en met een knoop in het midden. Opvallend hoeveel mensen in de zaal hier nog herkenning bij hadden en hem zelf ook gebruikt hadden. Maar ook mensen die echt niet wisten wat ik in handen had! Zoek maar eens via Google afbeeldingen op inktlap. Veel goede foto's zul je niet vinden!
Het filmpje dat vandaag het beste werd ontvangen was toch wel die van Laurel en Hardy, waarmee ik liet zien dat zelfs jumpstyle iets van alle tijden is...

Geweldig hoe mooi ik de kracht van weblogs kon laten zien aan de hand van alle reacties die op mijn oproep zijn binnengekomen. Stel je voor dat ik de vraag gewoon op m'n werk in de koffiekamer had gesteld. Ik had dan nooit zoveel suggesties gekregen als nu via dit weblog (en via Twitter). En in de zaal dus ook Jeroen Gerth die me gevraagd had of hij erbij mocht zijn. Ben heel benieuwd naar zijn verhaal.
s'Middags heb ik ongeveer dezelfde presentatie gedaan, maar dan meer toegesneden op het groene onderwijs, dus met andere voorbeelden en met veelvuldig refereren aan LiveLink, de ELO omgeving die in "groen" gebruikt wordt. Na afloop van m'n verhaal vroeg de dagvoorzitter of er nog vragen waren. Een dame uit het gezelschap nam het woord en begon met "nou, ik wil wel wat zeggen..." O hemel dacht ik, nu komt het!
"Ik vond het een zeer inspirerende presentatie" vervolgde ze, en werd bijgevallen door de rest van de aanwezigen. Dus toch goed geschoten!
Even later stond ze bij me: "Zou je dit verhaal alsjeblieft een keer aan onze managers willen vertellen?" Gek hè, die vraag krijg ik intern nou nooit....

5 opmerkingen:

 1. De presentatie ziet er weer erg compleet uit Willem!

  Alleen moet ik bij de opmerking "1000 bloemen laten bloeien" altijd aan een Chinese campagne uit de tijd van Mao (http://nl.wikipedia.org/wiki/Laat_Honderd_Bloemen_Bloeien). Heb je hier van de aanwezige geschiedenis docenten geen reacties op gehad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de presentatie weer verwijderd of "private" gemaakt?

  Groet,

  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg slide 50 niet te zien ... daaar blijft hij het "ik ben de pagina aan het laden"-animatietje tonen: doorklikken naar 51 en weer terug naar 49 gaat goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je presentatie met plezier bijgewoond. Laurel en Hardy waren inderdaad erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé Willem,
  De presentatie is geweldig. Zou jij dit verhaal ook een keer aan onze managers willen vertellen....
  En Jeroen heeft gelijk: '1000 bloemen laten bloeien' heeft een heel wrange bijsmaak sinds Mao dat gebruikte om een groot deel van zijn tegenstanders uit hun val te lokken om ze vervolgens een koppie kleiner te maken.
  De 'processie van Echternach' (http://mosredna.blogspot.com/2008/05/passie-3.html#links) daarentegen blijkt juist veel positiever te zijn dan wat veel mensen denken.

  BeantwoordenVerwijderen