10 augustus 2008

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen
Vrijdag jl. werd dit spandoek vlakbij mijn huis opgehangen.
Zelf ben ik afgelopen maandag alweer begonnen. De rest van onderwijzend Nederland volgt stapsgewijs. Tijd om ook hier weer de draad op te pakken na mijn abrupte zomerstop (waarover later meer).
wifi antenneWebber achter de computerWie mij via Twitter is blijven volgen zal af en toe (wereldvreemde) berichten voorbij hebben zien komen. Ik kon de computer(s) niet thuislaten en trof op mijn vakantiebestemming ook nog gratis wifi aan, al moest ik daarvoor wel even bij een Zwitserse Mediamarkt een externe Linksys usb wifi connector kopen met 3 meter usb verlengkabel, zodat we zelfs vanuit de caravan verbinding hadden! Onmisbaar om de weerberichten te bekijken, de Tour de France te kunnen volgen, foto's te uploaden en af en toe wat te twitteren. Volgend jaar indien mogelijk dus zeker weer een vakantiebestemming met internet. Waar we nu behoefte aan hadden was een soort usb splitter zodat we met meer mensen dezelfde adapter hadden kunnen gebruiken.
wifi antenneOp mijn eerste vakantiedag heb ik de Asus EeePc gemigreerd van Linux naar Windows XP en ben daar zo door in de ban geraakt dat ik niet meer aan het plaatsen van een (zomerstop)bericht op m'n weblog toekwam. Na het raadplegen van de nodige bronnen op internet is het me gelukt om vanaf een SD kaartje XP op de Asus te zetten. Daarna was het een kwestie van tunen en keuzes maken wat ik wel en niet op het beperkte interne geheugen geplaatst wilde hebben. Aan die keuzes wil ik nog een apart bericht wijden. De rest van de vakantie heb ik met veel plezier gebruik gemaakt van de kleine Asus en natuurlijk zag ik vanaf m'n vakantieadres dat inmiddels de nodige opvolgers voor hetzelfde geld en met meer mogelijkheden beschikbaar zijn. So what? De kennis die ik inmiddels weer vergaard heb over het configureren van XP op een "netbook" had ik anders niet gehad. De afgelopen weken heb ik mezelf af en toe moeten beheersen om niet toch even snel een bericht te platsen. Me dunkt dat ik het aardig heb volgehouden. Nu gaan we weer lekker van start, al ben ik op het moment wel heel druk met een implementatietraject waarvan ik nog maar moet zien wat het oplevert. Ik kan dus niet garanderen dat hier dagelijks wat verschijnt...

6 opmerkingen:

 1. Naast het melden bij twitter dat bij jou de zon wel scheen hoop ik dat je ook genoten hebt van het niets doen en jammer joh dat je weer MOET, ik heb lekker nog 2 weken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom terug Willem! Het was wel verrekkes stil hier op je weblog.

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe verhalen/ervaringen over de eeePc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wacht eens even, op die foto staat geen eeePC. Je had dus voor de zekerheid een "echte" laptop mee op vakantie naast de eePC ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, maar dat notebook ligt voor de hond en werd vooral door mijn zoon gebruikt om te internetten en Hearts of Iron te spelen. Ik mocht hem alleen gebruiken om video te editen en het weerbericht op tv te bekijken. Op de laatste foto zie je wel degelijk de Asus, compleet met extra wifi antenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah ja, nu zie ik het. Kunstige antenne! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi, je bent er weer. Ik kon het niet laten af en toe te checken of je er weer was. Ik ben heel benieuwd naar al jouw Eee avonturen. Zelf heb ik me op het geoachen 'gestort'. Veel plezier in dit nieuwe seizoen. Overigens, welke implementatie bedoel je?

  BeantwoordenVerwijderen