27 augustus 2008

Deze site is niet toegestaan op het netwerk

Gisteren wilde ik op mijn werk even snel een filmpje bekijken van Pierre omdat hij daarin een adres noemde dat ik nodig had. Tot mijn verrassing werd het filmpje niet weergegeven. Toen ik wilde doorklikken naar de plek waar Pierre het filmpje geplaatst heeft kreeg ik de volgende melding:

Dus snel een mailtje gestuurd naar de servicedesk met de vraag of ze die blokkade willen opheffen omdat ik er zelf ook materiaal heb staan. Als antwoord kreeg ik terug dat ik die dan maar ergens anders moet gaan plaatsen...
Pierre heeft echter niet zoveel keus. Zijn prachtige filmpjes (over de Asus EeePc) duurden langer dan 10 minuten en kunnen daardoor niet bij Youtube geplaatst worden. Misschien dat we toch weer eens naar de mogelijkheden van de Surfnet videoportal moeten gaan kijken.

9 opmerkingen:

 1. maar eh. .... Als de servicedesk zegt dat je het anders moet doen, dan PIK je dat toch niet 1-2-3?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben de WMV-versies alsnog maar even aan het uploaden zodat ze ook in Drenthe te bekijken zijn. ;-)
  Doe ik voorlopig nog even liever dan SURFmedia.

  (p.s. uiteraard gaat het daar niet om en is het te zot voor woorden dat ze een site als dailymotion blocken)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GrGrGrGr.....genoeg gezegd? maarre wel nog een rechtermuiknop?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En werd je ook uitgelegd waarom deze site geblokkeerd is? Vanwege de mogelijk 'volwassen' inhoud die er staat? Of omdat het teveel bandbreedte in beslag zou gaan nemen? Of gewoon omdat ze 'blokkeerzin' hadden? En ongevraagd met het onderwijs 'meedenken'?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik irriteer me er plaatvervangend aan Willem.
  Misschien heb je hier iets aan: http://blog.helikonrta.nl/?p=374
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat een stelletje mafkezen (pas even wat zelfcensuur toe aangzien ik hier eigenlijk iets anders zou willen neerzetten ;)) daar bij ICT.
  Jammer dat de mensen die zo vaak over de informatie en communicatie technologie gaan. De mogelijkheid om deze informatie te communiceren uitschakelen...

  Pas maar op Willem over een tijdje word jou weblog nog geblokkeerd omdat jij naar deze filmpjes toe linkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natuurlijk heeft de technische afdeling binnenkort een oplossing voor je. Zij scheppen het probleem, dus ze gaan het oplossen voor je(;)
  Overigens, mogen leerlingen Zorg ook geen blote plaatjes meer bekijken over bevallingen, billen wassen andere vakgerichte video's ?
  Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp die systeembeheerder wel. Want anders wordt zijn netwerk binnen de kortste keren plat gelegd door MP3 downloaders en porno-kijkers. Kun je die filmpjes niet op de intere netwerkshare of in de ELO kwijt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem
  Zodat de filmpjes alleen nog maar toegankelijk zijn vanuit de instelling zelf. Alleen voor mensen die een inlog hebben en weten hoe de ELO of het netwerk te gebruiken?
  Zodat deze informatie dus eigenlijk nog minder toegankelijk wordt gemaakt?

  Ik begrijp de systeembeheerder helemaal niet. Als men hiermee denkt downloaden te voorkomen (als dit al zo massaal voorkomt aangezien ik denk dat dit relatief gezien maar weinig voorkomt), dan heb ik niet echt veel vertrouwen in deze systeembeheerder...

  BeantwoordenVerwijderen