13 augustus 2008

Internetten vanuit de caravan

Ook dit jaar hadden we op de camping waar we stonden de keuze uit diverse onbeveiligde draadloze netwerken waarlangs we het internet op konden, maar de signalen waren niet zo sterk als vorig jaar. Helaas had de naast de camping gelegen apotheek z'n netwerk nu wél beveiligd.
Zo maakte het nogal uit waar je ging zitten of je wel of geen ontvangst had. Wel naast de caravan, maar niet onder de luifel. Binnen al helemaal niet. Ik kwam aan de praat met een Engelsman die vanaf de camping en vanuit z'n caravan samen met zijn vrouw en zoon een compleet software bedrijf bleek te runnen. Hij kwam al een paar jaar op dezelfde plek en wist inmiddels precies waar hij het beste z'n caravan neer kon zetten. Hij wees naar een appartementencomplex op 200 meter afstand waar we het zicht op hadden. Daar bleek ons internet vandaan te komen. Natuurlijk vroeg ik hem hoe hij in zijn kooi van Faraday*) toch signaal kreeg en hij liet me zijn geheim zien: een externe wifi usb netwerk adapter en 3 meter usb verlengkabel.
De volgende dag ben ik het dal ingereden naar een Mediamarkt om een Linksys usb adapter met mimo technologie te kopen. Het bleek een gouden tip te zijn. De stick met duct tape (altijd meenemen!) op een tentstok bevestigd (zie foto) en de kabel door het dakluik naar binnen geleid en vanaf dat moment hadden we behoorlijk stabiel internet, snel genoeg om Youtube filmpjes te bekijken! We hoefden niet meer 's avonds in het donker midden op het grasveld te gaan zitten. Nu zoeken we alleen nog een splitter zodat we de adapter op 2 notebooks kunnen aansluiten:-)
*) Ik heb dus geen verstand van radiogolven maar het vreemde is dat we wel met dat kleine sprietje gewoon in de caravan tv konden kijken...

2 opmerkingen:

 1. Annemie Mateusen14 augustus, 2008 08:07

  Zeer interessant. Wij hebben in het buitenland ook vaak last van slechte netwerksignalen. Ik heb wat gelezen over je linksys adapter maar vind geen vermelding van geschikheid voor mac laptops.
  Weet jij hier meer over?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem,

  Ik heb met veel interesse je bericht gelezen. Ben benieuwd of je een splitter vindt.

  Groet,
  Jeroen Rougoor
  http://ictnieuws.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen