12 augustus 2008

TV kijken op vakantie

Het thuislaten van mijn notebook(s) is voor mij natuurlijk geen optie. Maar om nu ook nog een tv mee te slepen compleet met schotel en satellietontvanger gaat ook mij echt veel te ver. Maar met een notebook zijn er wel degelijk mogelijkheden!
Afgelopen winter kocht ik een Pinnacle PCTV hybrid pro usb stick omdat ik een tv programma wilde opnemen en bewerken op mijn computer. Toen had ik nog geen aandacht voor de kleine mini sprietantenne die met dat product werd meegeleverd. Ik heb absoluut geen verstand van digitale tv en wilde me daar ook niet teveel in verdiepen. Daarvoor kijk ik gewoon te weinig. Meer uit nieuwsgierigheid installeerde ik alle software op mijn notebook en nam de stick en antenne mee op vakantie.
Op doorreis in Duitsland probeerde ik een en ander 's avonds uit en tot m'n grote verrassing had ik na enige tijd de beschikking over een stuk of vijf publieke Duitse zenders. Die avond keken we heerlijk naar een echte Duitse krimi zonder ondertiteling! Ook op bestemming in Zwitserland konden we vijf zenders ontvangen in het Frans Duits en Italiaans. Ideaal om te zien wat de weersverwachting is voor de komende dag, al moesten we wel heel erg wennen aan het Zwitserduits dat de weervrouw sprak. Als we het niet helemaal konden volgen hadden we altijd nog de mogelijkheid om het rustig na te lezen op teletekst. Maar we hebben zo toch ook een paar films bekeken.
Kortom, een ideaal apparaatje dat geen ruimte in beslag neemt en volgend jaar zeker weer meegaat! De flesopener ligt er uiteraard alleen om de verhouding weer te geven...

1 opmerking:

  1. De flesopener ligt er uiteraard alleen om de verhouding weer te geven...
    Tuuuuurlijk Willem, alleen de verhouding ;-) De rest van de vakantie heeft 'ie vast ongebruikt in de la gelegen.

    BeantwoordenVerwijderen