18 augustus 2008

Stel je eigen krant samen!

Veel mensen lezen veel liever van papier dan vanaf een beeldscherm. Feedjournal stelt dat je vanaf papier tot 25% sneller leest. Met Feedjournal bepaal je zelf de inhoud van de krant die je wilt lezen!
Gewoon een kwestie van een account nemen, een aantal feeds kiezen en aanklikken welke artikelen je in je krant wilt hebben, met of zonder plaatjes. Met één druk op de knop krijg je vervolgens een PDF bestand aangeboden dat je makkelijk (opje werk) kunt uitprinten.
"Why spend more time than necessary reading on your computer screen? Print out your favorite content in a time-tested, elegant format."

Hieronder zie je het resultaat van 2 minuten klikken:
Read this document on Scribd: FeedJournal Trendmatcher
Morgen ga ik gelijk wat naar de printer sturen. Ik kan me allerlei gebruiksmogelijkheden voorstellen: Leuk om je collega's in de docentenkamer te verrassen met een krant waarin de feeds staan die je ze graag wilt laten lezen.
Bij je profiel kun je aangeven in welk formaat de krant geprint moet worden. Zo is A3 ook mogelijk en dat hebben we op school....

4 opmerkingen:

 1. Ga ik gelijk uittesten. Morgen tenminste. Lijkt me geweldig om anti-rss collega's mee te confronteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel een leuke toepassing om simpel je eigen nieuwsbrieven te maken idd.

  Gewoond de RSS-feed van je eigen blog en de nieuwsberichten van je eigen organisatie even samenvoegen en iedere week / maand / kwartaal een magazine maken.

  NIet alleen geschikt voor de anti RSS collega, maar ook voor de medewerker communicatie die haar werk makkelijker wil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldige tip! Ik ben zelf al lang op zoek naar applicatie welke dit mogelijk maakt. Er is wel één nadeel bij het gebruik van de applicatie (de gratis variant). De applicatie is namelijk afhankelijk van de RSS feed welke gepubliceerd wordt en bij veel Nederlandse blogs wordt in de RSS feed veelal een samenvatting gepubliceerd van het gehele artikel, waardoor de applicatie alleen de samenvatting plaats.

  Natuurlijk makkelijk op te lossen door de Nederlandse blogs het gehele artikel te laten plaatsen in de RSS ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer een juweeltje! Waar vind je toch altijd dit soort handige sites? Ik heb er wat mee zitten experimenteren. Je kan zelfs catgeorieen aanmaken met feeds en teruggaan tot wel 1 maand aan berichten. Vraag me wel af of mijn collega's dit dan eerder zullen lezen dan bijvoorbeeld een InDruk, die hier ook altijd ongelezen (door het gros) weer de papierbak in verdwijnt... Maar een papieren rss overzicht is wel een geweldige koppeling tussen oud en nieuw!

  BeantwoordenVerwijderen