19 augustus 2008

Weblog krijgt naam en gezicht

Sinds begin dit jaar volg ik WitBlauw, een weblog met als payoff:
ICT - BASISONDERWIJS - DIGIBORD - ZORGVERBREDING - WEB2.0 - LINKS - REKENEN - ONTWIKKELING

In februari kondigde de auteur aan dat hij zich vooral zou gaan richten op onderwijs en ICT en natuurlijk plaatste ik als reactie:
"Verstandige keuze! Je verwijst naar je profiel, maar waar staat nu de R voor van rboers? Wat ik bedoel te zeggen is: Maak jezelf bekend, dat geeft een grotere band met je lezers..."

Wat ik miste was een naam en een gezicht bij het weblog. Juist dat maakt voor mij dat ik de dingen die ik ergens lees in een bepaald perspectief kan plaatsen. De auteur reageerde via een mailtje op mijn opmerking en gaf aan dat het een bewuste keuze was om zijn identiteit verborgen te houden. Ik schreef toen:
"Ik heb het opgegeven mijn identiteit te verbergen. Ik moet je trouwens zeggen dat ik daar ook veel voor teruggekregen heb en het heeft zich tot nu toe nooit tegen me gekeerd gelukkig. Dankzij Gmail wordt spam uiterst effectief weggefilterd en bij mijn weten doe ik geen dingen die het daglicht niet verdragen kunnen. Ik heb gewoon niks te verbergen geloof ik. Maar natuurlijk respecteer ik jouw opstelling. Ik reageerde op je weblog omdat je aangaf dat je daar meer werk van ging maken. Dat doe je deels voor jezelf natuurlijk, maar uiteindelijk ook in de hoop dat je gelezen wordt. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer bezoekers een "gezicht" bij een weblog hebben de band groter wordt. Je wilt niet weten hoe vaak en hoeveel persoonlijke reacties ik ook buiten m'n weblog om krijg en hoe leuk dat is. Vanaf het moment dat ik m'n foto op m'n weblog plaatste werd ik steeds vaker door "vreemden" aangesproken op congressen en conferenties. Mensen herkenden mij en zochten contact met me. Uiteindelijk levert mij dat meer op dan wanneer ik zou besluiten anoniem te blijven. Maar nogmaals, laat je niet overhalen. Je zult je redenen hebben en een mens moet vooral zichzelf zijn!"

Gisteren verscheen een kort bericht op WitBlauw met als titel: Gezien worden. Het weblog heeft een naam gekregen en Remko, ict-coördinator en remedial teacher in het basisonderwijs, heeft er zelfs een (bewerkte) foto bij geplaatst. Op de sidebar staat als introductie: "ICT op de basisschool is een boeiend en steeds veranderend proces. Via dit blog deel ik kennis, geef ik informatie en commentaar en probeer ik te laten zien hoe ICT alle kanten van de basisschool raakt."

Het zijn voor een willekeurige bezoeker misschien kleine details, maar voor mij maken ze een wereld van verschil!

Vanaf deze plaats wil ik Remko graag van harte welkom heten in de (nog steeds groeiende) kring van edubloggers. Ik verzeker je dat je geen spijt krijgt van je keuze en hoop dat veel mensen gaan genieten van jouw bijdragen! En aan mijn lezers natuurlijk de tip: Bezoek WitBlauw en abonneer je op de RSS feed...
Trouwens, lees in dit verband ook Een blog als persoonlijk uithangbord, een bericht dat Erwin Blom vandaag op zijn weblog plaatste.

1 opmerking:

  1. Ben een beetje laat met reageren, maar, Willem, bedankt voor dit welkom. Het bloggen bevalt me uitstekend. Ik hoop dat veel mensen mijn blog ook de moeite waard (gaan) vinden.
    Zoals al eerder gezegd: reacties zijn altijd welkom. :-)

    BeantwoordenVerwijderen