12 september 2008

50 jaar chips

Vandaag schijnt de chip precies 50 jaar geworden te zijn. Nu kijk ik vaak en graag vooruit, maar het is goed om af en toe toch ook eens terug te blikken. Zo laat op de avond ga ik geen uitgebreid verhaal houden over wat de chip ons allemaal gebracht heeft, maar eigenlijk is het best vreemd dat er zo weinig aandacht aan besteed wordt op de sites die ik volg.
Zoekend via Google op 50 jaar chips kom ik terecht bij Seminar '50 jaar chip':

"Op 12 september is het precies 50 jaar geleden dat de eerste werkende chip door Jack Kilby werd gepresenteerd. De chip zou de wereld gaan veroveren en de industrie zal uitgroeien tot een belangrijke motor van economische groei. Ook Nederland heeft in deze ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld. Zowel de industrie (NXP, ASML, vele MKB bedrijven) als de wetenschap (de 3 TU’s) zijn van internationale klasse.
Op 12 september willen we als NXP, samen met het instituut DIMES van de TU Delft, deze mijlpaal vieren met een innovatieve middag in Nijmegen. Naast de nodige feestelijkheden willen we ook een inhoudelijk aantrekkelijk programma presenteren. De afgelopen 50 jaar heeft de chip een enorme bijdrage geleverd aan economische groei en welzijn. De vraag die in dit seminar centraal zal staan is wat er de komende decennia nog staat te gebeuren: wat zijn de grenzen aan de chiptechnologie?"

Wat een feest zal dat geweest zijn in Nijmegen! Volgens mij was NXP juist vandaag op een heel andere manier in het nieuws omdat er meer dan 1000 ontslagen gaan vallen. Ben benieuwd of dat seminar eigenlijk wel is doorgegaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten