15 september 2008

Direct sms'en van en naar je computer

Een lid van de scholenlijst heeft een geweldig idee opgevat:

Hij wil met leerlingen een SMS-project gaan doen (gedichten in SMS-taal) en dan die SMS-jes op de computer zetten. Zijn vraag is of iemand weet hoe dat te realiseren is.
Binnen een dag heeft hij antwoord en daarmee precies wat hij zoekt in de vorm van het programma Jeyo Mobile Companion 2.1.
Het programma kan je met volledige functionaliteit 15 dagen gratis uitproberen.
Je koppelt je smartphone of Pocket PC PDA aan je computer en het programma ziet gelijk je ingekomen berichten! Als je wilt kun je ze back-uppen in de vorm van een XML bestand.
Het mooie is dat je met hetzelfde programma ook sms'jes kunt versturen vanaf je computer. Verder ziet het programma ook je contacten en belgeschiedenis. Al met al is het zijn $ 19,95 wat mij betreft meer dan waard.

Bedenk eens wat je met dit idee kunt doen:
Je kunt je leerlingen bijvoorbeeld laten reageren op een stelling of opdracht en de reacties die ze via sms versturen tonen op je digitale schoolbord zodat ze ook elkaars antwoorden zien. Dankzij bovenstaand programma kun je de tekst zonder overtikken in een bestand opnemen, ideaal.
Een ander lid van de Scholenlijst komt met de suggestie: "Ken je de website http://www.precies160.nl/ over gedichten en sms."
Je kunt in de klas je eigen sms wall creëren zonder omwegen via Twitter of anderszins.
Zo zijn er ongetwijfeld meer mogelijkheden te bedenken...

1 opmerking:

  1. Nadeel blijft dat de studenten moeten betalen voor het SMSje. Ik zou liever een -voor studenten- gratis oplossing zien. Als dat niet met SMS kan dan wellicht met bluetooth en wat software.

    BeantwoordenVerwijderen