03 september 2008

6 kilo netbook

asus901Vandaag kreeg ik ze binnen: 6 X Asus EeePc 901 die ik gereed mag maken voor gebruik door het Consortium voor Innovatie. Ze gaan ingezet worden bij conferenties en studiereizen zodat er bijvoorbeeld makkelijk door deelnemers geblogd kan worden.
Kijk, dat noem ik nog eens Innovatie!
Prachtige machientjes zijn het toch. Dus gauw een virusscanner erop, Firefox en de Scribefire plugin om offline te kunnen bloggen. Flickr uploader voor de foto's en dan ben ik al een heel eind volgens mij...

Welke programma's zou jij verder nog onmisbaar vinden voor gebruik onderweg?

8 opmerkingen:

 1. Niet zozeer onmisbaar onderweg, maar voor jou bij het inrichten
  TrueImage van Acronis - http://tinyurl.com/589wbt

  Is een diskimage tool waarmee je ook een bootable USB-key kunt maken waarmee je een volledig werkende imaging optie met GUI krijgt.
  Werkwijze:
  1)installeer True Image op je eigen laptop/PC (dan verbruik je geen opslagruimte op een van de EEE PCs)
  2) maak vanaf die laptop/PC een bootable USB stick met True Image
  3) richt 1 EEE PC zo in als je wilt met alle updates voor Windows en alle software en instellingen
  4) boot die EEE PC met de stick en sluit een externe USB harde schijf aan die EEE PC aan. Maak nu een image van de schijven naar die harde schijf.
  5) boot nu elk van de vijf andere EEE PC's met de stick en zet daar de image van de externe harde schijf terug.

  Zo heb je 6 identieke EEE PC's (op de kleur na dan) die je eenvoudig na een reis weer clean kunt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat scheelt me weer 1 kilo...misschien in Maart, neem het zekere voor het onzekere en dien een presentatie voorstel in :-), ga wel 1 van jouw Amerikaanse reisgenoten e mijn collega strikken om te gaan Bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb persoonlijk altijd graag SnagIT op m`n machine beschikbaar. Je kunt er bijzonder snel plaatjes mee schieten van (delen) van het scherm, korte instructiefilmpjes maken en zelfs teksten scrollen en knippen..het is een applicatie van Techsmith. Je kunt er meer over lezen op:de website van Techsmith.,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de Twitteraars onder de bloggers is misschien Thwirl of Twitterfox nog een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me aan bij John w.b. SnagIt. [En neem dan ook Camtasia erbij voor het opnemen van schermopnamen (video).] En als je het wilt aanschaffen, vergeet dan niet gebruik te maken van de onderwijslicentie. Scheelt toch weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @iedereen,
  Bedankt voor alle reacties!
  @Pierre,
  Bedankt voor je geweldige stappenplan. Het blijkt een gouden tip te zijn! Dit gaat me heel veel tijd besparen. Ik heb precies gedaan wat je beschreven hebt na aanschaf van het pakket) en het werkt feilloos. Gek genoeg werkt het bij mij niet met een usb stick, maar gelukkig wel met een SD kaartje en dat kan met de Asus ook. Wat ik me wel afvraag is hoe het gaat met bijv. de Windows productkey?
  Volgens mij draaien nu dus al die machientjes op dezelfde licentiegegevens. Heb geen idee of je daar op enig moment last van kan krijgen. Ook zullen ze nu allemaal dezelfde Eee storage online benaderen, maar dat kan in dit geval zelfs een voordeel zijn!
  Hoe dan ook, een geweldige tip die me veel tijd gaat schelen bij het inrichten en later bij het onderhoud. Nu nog kijken wat er gebeurt als ik een image van een 901 naar een 701 overzet:-)

  BeantwoordenVerwijderen