17 september 2008

Dailymotion + NL + Videowall

Dailymotion, een goed alternatief voor Youtube, heeft sinds kort ook een Nederlandstalige portal. Daarnaast biedt Dailymotion nu ook weer wat nieuws: de videowall.
Met Videowalls kun je op je website een groep video’s weergeven met een gave interface. In de Videowall kun je maximaal 81 video’s weergeven.
Je kunt Videowalls maken via een gebruikers- of groepprofielpagina door te klikken op de knop "Een videowall maken" in het profieldeelvenster net onder de beschrijving van de gebruiker of de groep.
Wanneer je eenmaal de code hebt gegenereerd, kun je deze gewoon plakken waar de Videowall op je website of blog moet worden weergegeven.
Video’s die worden geupload via "Webcam-upload" zijn momenteel niet compatibel met de videowall en worden gefilterd. Webcam-video’s die lokaal op jouw computer zijn opgeslagen en dan worden geüpload, werken prima.
Hieronder een voorbeeld van zo'n wall met een selectie van filmpjes uit mijn kanaal:

Voor Wordpress gebruikers wordt een speciale embed code aangeboden.

Behalve de videowall biedt Dailymotion ook nog een Jukebox Factory. Daarmee kun je video’s uitzenden volgens jouw geselecteerde criteria. Dit kunnen je eigen video’s zijn, je favorieten, video’s van jouw groepen, of wat dan ook! De Jukebox kun je toevoegen aan iedere website of blog die ondersteuning biedt voor iframes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten