16 september 2008

Prinsjesdag-outfit

“De trots voor het mbo draag ik vandaag letterlijk uit”.


Tweede- en derdejaars studenten van de vakopleiding Fashion & Design Support van ROC Rijn IJssel hebben exclusief voor Prinsjesdag 2008 de outfit van Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, ontworpen en gemaakt.

Het project is een initiatief van de MBO Raad. In juni heeft voorzitter Jan van Zijl de staatssecretaris aangeboden haar kleding voor Prinsjesdag te laten ontwerpen en maken door mbo-studenten. ROC Rijn IJssel haalde de opdracht binnen.
In het diepste geheim hebben de studenten onder leiding van twee docenten de afgelopen periode gewerkt aan de outfit. Dat gebeurde uiteraard in nauw overleg met de staatssecretaris zelf; haar wensen waren immers leidend voor het uiteindelijke resultaat. De studenten zorgden voor een jurk, jasje en bijpassende hoed en tas. Staatssecretaris Van Bijsterveldt is enthousiast over het eindresultaat. Ook is ze bijzonder onder de indruk van de professionaliteit en de creativiteit van de jonge mbo-studenten. (Bron: MBO Raad)
De studenten zijn verantwoordelijk voor de jurk, jasje en bijpassende hoed. Extra bijzonder aan de outfit is dat jurk en jasje gemaakt zijn van tweedehands kleding. (Bron: ROC Rijn IJssel)

Mooi hè: "In het diepste geheim..."
Daar waar NRC zich niets aantrekt van een embargo rond de miljoenennota wachten wij bloggers netjes tot dinsdagavond met het publiceren van dit nieuws!
Een dikke pluim voor ROC Rijn IJssel, de docenten en natuurlijk vooral de studenten die ervoor gezorgd hebben dat onze staatssecretaris er op haar voordeligst (want tweedehands materiaal) uitzag! Als je het negatief wil benaderen zou je dus kunnen zeggen: "Wat een voddenbaal".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten