22 september 2008

Generatieverschillen

3 generaties EeePCHet is alweer een week geleden dat ik deze foto maakte maar gewoon geen tijd gehad om hem eerder te plaatsen!
Geschoten op de laatste bijeenkomst van Kennisnet ambassadeurs bij het Clusius College in Hoorn.
Wat je ziet is de Asus 701, de 901 én de 1000. De toetsenborden van de eerste twee zijn gelijk. De 1000 is beduidend groter en heeft een harde schijf. In ieder geval leuk voor m'n archief.
Afgelopen weekend heb ik 6 EeePC's klaargemaakt voor het Consortium voor Innovatie. Morgen is er een voorlichtingsbijeenkomst voor de deelnemers aan de studiereis naar Orlando en dan gaan we vertellen wat we met die netbooks gaan doen!
Als het goed is gaat er veel geblogd worden op de Educause...

Deze hele week geen Drenthe College, maar ook niet echt vakantie:
Vandaag heb ik opnames gemaakt voor een besloten conferentie waarbij de "keynote" niet plenair vertoond wordt maar in groepjes via een groot scherm. Leuk om te doen, maar wel tijdrovend. Met de uiteindelijk 20 minuten video ben ik de hele dag bezig geweest.
Morgen dus naar 's Hertogenbosch waar ik nog een leuke opname ga maken.
Woensdag een dag thuis die ik gebruik om een aantal workshops voor te bereiden die ik de komende tijd ga geven.
Donderdag breng ik m'n zoon naar Schiphol die voor een half jaar naar Israël gaat!
Vrijdag hoop ik dan echt eens aan m'n verbouwing te besteden want ik lig nu al een maand achter op schema...
Al met al een rare week en dat heeft z'n weerslag op de berichten hier...

1 opmerking:

 1. Hoi Willem.

  Jij (en misschien je lezers) hebt wat ervaring met die mini-PC's. Dus de volgende 'vraag'.

  Ik overweeg momenteel ipv met de auto, met de trein te gaan reizen (ik heb ca 2 uur enkele reis reistijd, Rijssen<>Almere).

  Dan wil ik wel kunnen werken (connectie maken met Citrix op de zaak (dan heb ik dus Windows nodig volgens mij)).

  Dus ik vraag me af welk data-abo het best is (hoeveel GB zal ik verstoken, welke provider heeft de goede dekking op mijn traject (ik las dat KPN en T-mobile generiek de beste dekking hebben)), maar ook: moet ik dan mijn (volwaardige) laptop gebruiken, of een mini-PC?

  Kan ik in de 2de klas werken met die mini op mijn schoot terwijl de rest van de stoelen ook bezet is? Of moet ik om te kunnen werken naar de 1ste klas NS?

  Kan ik de Citrix-client op die mini draaien? Start die mini snel op? Is de performance/specs (incl beeld-resolutie) genoeg om Citrix en andere applicaties daarbinnen redelijkerwijs te gebruiken? Werkt de mobiele data-oplossing (bij KPN kun je hun oplossing 1 maand proberen) met die mini-laptop? En omdat ik geen vaste aanstelling heb: kan ik voorkomen dat ik 1 of 2 jaar vast zit aan een abonnement?

  Ik zoek het allemaal uit, maar omdat jij kennelijk wat ervaring hebt met die mini's: als je tips hebt (wat bevalt, wat niet, welk model is beter, waarom, wat is een goed merk etc), hoor ik het graag ;-).

  BeantwoordenVerwijderen