25 september 2008

In de voetsporen van

In de jaren zeventig ben ik meerdere malen voor langere tijd ons land ontvlucht in een poging om onder mijn militaire dienstplicht uit te komen totdat ik op een gegeven moment op mijn Israëlische gastadres een brief kreeg van het Ministerie van Defensie dat ik mijn Nederlanderschap riskeerde wanneer ik geen gehoor zou geven aan de oproep. Tevens werd me fijntjes verteld dat het alternatief zou zijn dat ik waarschijnlijk in Israël opgeroepen zou worden. Typisch van de regen in de drup geval dus en zo bracht ik het uiteindelijk tegen wil en dank nog tot sergeant der administratie bij de 43e Afdeling Veldartillerie.
Mijn zoon hoeft gelukkig nergens voor op de vlucht, maar na het afronden van zijn middelbare schoolperiode weet hij absoluut niet wat hij verder wil. Dus heb ik hem geadviseerd eerst maar eens wat te gaan reizen. Ik heb daar destijds veel van opgestoken: zelf- en andere mensenkennis en wereldwijsheid!
Hij heeft er hard voor gewerkt en vandaag was het dan zover dat we hem mochten uitzwaaien op Schiphol, bepakt en bezakt en natuurlijk voorzien van notebook en accesoires.
Dus Daniel, ook al zul je mijn weblog de komende tijd niet (meer dan anders) volgen, toch wil ik je vanaf deze plek heel veel succes en plezier wensen!
Jouw weblog ga ik zeker wél volgen!
Vanavond belde hij al vanuit Tel Aviv dat zijn digitale camera het begeven heeft, dus zit hij morgen gelijk met een gat in zijn begroting. Tja, daar leer je ook van...

En wat minister Middelkoop betreft: Ik heb vrienden die nu toegewijd leerkracht zijn, maar vroeger ontzettend veel gespijbeld hebben!

4 opmerkingen:

 1. Hear Hear!!
  Ikzelf heb ook de nodige landen bezocht eer ik neerdaalde op mijn huidige plekje. En was een vervent spijbelaar. Gelukkig kwam alles goed en kwam ik -nét op tijd - bij mijn zinnen. Maar god.. wat heb ik genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na mijn pabo tijd ben ik ipv dienst ook naar Israel gereisd en heb 2 1/2 jaar bij een Nederlands project gewerkt waarna ik vrijstelling kreeg van militaire dienst... Helaas bestonden er toen geen weblogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Willem,
  Je zoon kijkt om voor de foto en plot kijk jij me aan. Wat lijkt ie op jou zeg!
  En wat een wijze vaderpraat van dat 'daar leer je ook van'. Je kunt wel merken dat je al eerder een kind voor lange tijd in het buitenland had....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cool! Inderdaad, van zo'n reis leer je ook van. Helemaal als je ook wat "nuttige" dingen doet. Je krijgt er misschien geen "papiertje" voor, maar mensen zijn wel vaak onder de indruk.

  Ikzelf ben nooit Europa uit geweest. Mijn verste reis was naar Lapland voor een uitwisseling van school. Was ook erg leuk en leerzaam. Is ook een gebied waar niet veel Nederlanders komen (vergelijken met wintersport vakanties in de alpen en zomervakantie in Frankrijk en Spanje.) Kan ik dus toch nog beetje meepraten als men het over reizen en andere landen praat :)

  BeantwoordenVerwijderen