11 september 2008

Portal Digitaal Leermateriaal

Twee dagen geleden berichtte ik al over een viertal nieuwe sites bij Kennisnet, waaronder de portal digitaal leermateriaal.
Deze is weer onderverdeeld in 3 subportals:
  1. Primair onderwijs
  2. Voortgezet onderwijs
  3. Middelbaar beroepsonderwijs

"Aantrekkelijk onderwijs, aansluiten bij de leefwereld van jongeren en flexibele leertrajecten. Digitaal leermateriaal kan hierbij een rol spelen. Met deze portals kun je direct aan de slag met het inzetten van digitaal leermateriaal, op allerlei manieren."

De afgelopen jaren heeft het middelbaar beroepsonderwijs al kennis kunnen maken met het gebruik van bijvoorbeeld streaming video, wiki's, weblogs en foto's in het onderwijs. Deze materialen (ook wel informele content genoemd) kunnen een verrijking zijn voor de meer gestructureerde wereld van het het digitale leermateriaal in de vorm van bijvoorbeeld repositories.

Lees meer over: Programma, Zoeken en vinden, Arrangeren, Ontwikkelen, Kennisdeling, Onderzoek, Links, Woordenboek

De onderdelen zoeken & vinden, arrangeren en ontwikkelen bevatten op hun beurt weer heel veel links, tips en materiaal om verder te kunnen.

Al met al een prachtige en waardevolle verzameling, mooi bij elkaar gebracht. Daarbij wordt iedereen uitdrukkelijk uitgenodigd om met aanvullingen en commentaar te komen via: mailto:digitaalleermateriaal@kennisnet.nl

Dit extra bericht moest ik natuurlijk wel plaatsen toen ik het volgende zag op de MBO startpagina:
:-)

Inmiddels is er alweer een nieuwe site bij: de Portal Onderzoek
Op de nieuwe portal Onderzoek.kennisnet.nl vind je onder andere een grote database met onderzoeken van Kennisnet, voormalig Ict op school en externe partijen op het gebied van ict en onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten